Magyarország ismét versenyzőt juttatna a Forma-1-be

László Palkovics, Chase Carey, Hungaroring, Media
Fotó: Hungaroring
A Hungaroring felújításának megtervezése és elfogadtatása lesz a magyarországi autó- és motorsport-stratégia első lépése – ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak nemrég Palkovics László kormánybiztos, aki beszélt arról is, nagyon szeretnék, ha hamarosan ismét lenne magyar versenyző a királykategóriában.

A fejlesztési stratégiát még az elmúlt évben jelentették be, és amellett, hogy megújul hazánk legismertebb versenypályája, felépül egy MotoGP-helyszín is, mostanra pedig már az is kiderült, hogy hol.

„Több helyszínt is megnéztünk, majd gazdasági és technológiai aspektusok alapján úgy döntöttünk, a Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc háromszög a legmegfelelőbb: megközelíthető, ráadásul ott találtunk rá a területre, amely nincs túlságosan közel a lakott településekhez, hogy a zaj ne zavarja az ott lakókat, ugyanakkor a fentebb említett három nagyváros közelsége garantálja, hogy a szurkolók szállása, ellátása is megoldott legyen” – nyilatkozta az NSO-nak Palkovics László.

Az autó- és motorsport-stratégia első lépése viszont a Hungaroring felújítása lesz, a magyar versenypálya szerződése ugyanis 2026-ig szól a Forma-1 tulajdonosával, a Liberty Mediával.

„Az első mindenképp a Hungaroring felújításának megtervezése és elfogadtatása kell legyen, mert bár első hallásra megnyugtatónak tűnik, hogy 2026-ig van szerződésünk a Formula–1-es futam megrendezésére, ez nem is olyan sok idő, ha át kell alakítani az egész főépületet és depóterületet, a nézőtérről már nem is beszélve. Úgyhogy a tervezésnek nagyon gyorsan meg kell történnie.”

Palkovics beszélt arról is, nagyon szeretnék, ha mihamarabb újra magyar versenyző lenne a Forma-1-ben, és persze a MotoGP-ben.

„Ha tudjuk teljesíteni, amit leírtunk, akkor lesz két világszínvonalú pályánk, és lesznek nemzetközileg ismert és elismert versenyzőink” – mondta a politikus, amikor arról kérdezték, véleménye szerint milyen lesz a magyar autó- és motorsport 5-10 év múlva.

„Fontos lenne, hogy az ötödik és a tizedik év között legyen Forma-1-es és MotoGP-pilótánk is. Globálisan nézve talán kevesebb világsorozat lesz, amelyek a mostaninál jóval fenntarthatóbb üzleti modell alapján működnek majd, és persze még fejlettebb technológiát használnak – nagyobb szerepet kap a tisztán elektromos hajtás és a hibrid technológia.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS