Mallya: Schumacher nem igazol a Spykerhez - F1VILÁG.HU

Mallya: Schumacher nem igazol a Spykerhez

HIRDETÉS

A Spyker istálló új tulajdonosa, Vijay Mallya cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint Ralf Schumacher leszerződött volna csapatával a 2008-as idényre.

A Spyker istálló új tulajdonosa, Vijay Mallya cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint Ralf Schumacher leszerződött volna csapatával a 2008-as idényre.

Annak ellenére, hogy az indiai milliárdos remek kapcsolatban áll Schumacherrel, a Forma-1 hivatalos oldalán adott interjújában elárulta, a szimpátia soha nem játszott szerepet üzleti döntéseiben, és a jövőben sem fog, így annak ellenére, hogy kedveli a német versenyzőt, nem tárgyal vele jövőjéről.

“Mivel jelenleg is szponzora vagyok a Toyota istállónak, többször kapcsolatba kerültem vele, és magánemberként is nagy tisztelője vagyok, elismerem” – mondta Mallya. “Azonban a versenyzői felállást nem az dönti el, hogy ki milyen kapcsolatban van a másikkal. Nem a szívünkre, hanem az eszünkre hallgatunk majd, mikor meghozzuk a döntést.”

“Olyan versenyzőket akarok, akik ki tudják emelni a csapatot az átlagból. Természetesen boldog lennék, ha legalább egy indiai versenyzőnk lenne, azonban csak olyan pilótát szerződtetnünk, aki arra érdemes. A versenyzői felállás kialakításakor nem a szimpátia kell, hogy játssza a főszerepet” – folytatta.

Bár még csak pár hete vette át a csapat irányítását, Mallya elmondta, elsődleges feladatának azt látja, hogy megnövelje a gárda költségvetését, és több pénzt invesztáljon a technikai részlegbe.

“A kutatásért és fejlesztésért felelős osztály eddig szinte semmi pénzt nem kapott, ezt mindenképpen meg szeretném változtatni” – magyarázta.

“Mindent meg szeretnék adni a mérnököknek, hogy kifogástalan munkát végezhessenek. Tisztában vagyok azzal, hogy a felvásárlás volt a legegyszerűbb dolog. Ez olyan, mint mikor valaki örökbe fogad egy gyermeket. Mikor minden dokumentumra aláírás kerül, mindenki boldog, azonban csak azután kezdődik meg az igazi munka. Azonban én száz százalékosan elkötelezett vagyok a csapat iránt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!