Friss hírek

Már csak az FIA-n múlik, hogy Gasly az Alpine-hoz szerződik-e

Tulajdonképpen a Nemzetközi Automobil Szövetségen (FIA) múlik, hogy Pierre Gasly jövőre az Alpine csapatánál folytatja-e Forma-1-es pályafutását, a Red Bull ugyanis jelenleg is azon dolgozik, hogy Colton Herta megkapja a királykategóriás szerepléshez szükséges szuperlicencet.

Az energiaital-gyárosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko hétvégén, Zandvoortban elárulta, egyeztetések folynak az Alpine és a Red Bull között Pierre Gaslyval kapcsolatban. Ahhoz, hogy a francia pilóta az enstone-i csapathoz szerződhessen, mindenképpen teljesülnie kell a Red Bull által támasztott feltételeknek. Ezek nem feltétlenül anyagiak – az energiaital-gyárosok számára ugyanis fontos, hogy egy olyan pilótát ültethessenek az AlphaTauriba, Gasly helyére, akibe érdemes fektetni a jövőben.

Ilyen versenyzőnek tartják a Red Bullnál a jelenleg az IndyCar-sorozatban versenyző Colton Hertát, az amerikai pilótának azonban jelenleg nincs meg a Forma-1-es versenyzéshez szükséges szuperlicence. Bár az amerikai versenyző már hét futamot is megnyert a tengerentúli szériában, az FIA rendszerében nem rendelkezik a licenc megszerzéséhez szükséges 40 ponttal.

Hirdetés
 

A Red Bull éppen ezért most azt szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség kivételt tenne, és megadná a fiatal pilótának a versenyzési engedélyt.

„Semmi észszerűtlen nincs ebben. 7 versenyt nyert az IndyCarban. Ez összehasonlítható a Grand Prix-versenyzéssel. Szóval kár lenne, ha nem kapná meg a szuperlicencet” – mondta Helmut Marko a hétvégén, majd arra a kérdésre, hogy a versenyzési engedély megadása azt jelentené-e, hogy Herta az AlphaTaurihoz csatlakozik jövőre, a szakember így felelt: „Megdöbbentő módon az összes érintett fél és csapat megállapodásra jutott.”

Marko elárulta, a Red Bull még várja az „érdemi választ” a szövetségtől, reményei szerint a hétvégi Olasz Nagydíjig megszületik a döntés.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Már csak az FIA-n múlik, hogy Gasly az Alpine-hoz szerződik-e
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet
Hamilton sajnálja az F1-rajongókat Verstappen dominanciája miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!