Már csak az FIA-n múlik, hogy Gasly az Alpine-hoz szerződik-e - F1VILÁG.HU

Már csak az FIA-n múlik, hogy Gasly az Alpine-hoz szerződik-e

HIRDETÉS
Tulajdonképpen a Nemzetközi Automobil Szövetségen (FIA) múlik, hogy Pierre Gasly jövőre az Alpine csapatánál folytatja-e Forma-1-es pályafutását, a Red Bull ugyanis jelenleg is azon dolgozik, hogy Colton Herta megkapja a királykategóriás szerepléshez szükséges szuperlicencet.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Pierre Gasly of Scuderia AlphaTauri and France on the grid during the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2022 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok tanácsadója, Dr. Helmut Marko hétvégén, Zandvoortban elárulta, egyeztetések folynak az Alpine és a Red Bull között Pierre Gaslyval kapcsolatban. Ahhoz, hogy a francia pilóta az enstone-i csapathoz szerződhessen, mindenképpen teljesülnie kell a Red Bull által támasztott feltételeknek. Ezek nem feltétlenül anyagiak – az energiaital-gyárosok számára ugyanis fontos, hogy egy olyan pilótát ültethessenek az AlphaTauriba, Gasly helyére, akibe érdemes fektetni a jövőben.

Ilyen versenyzőnek tartják a Red Bullnál a jelenleg az IndyCar-sorozatban versenyző Colton Hertát, az amerikai pilótának azonban jelenleg nincs meg a Forma-1-es versenyzéshez szükséges szuperlicence. Bár az amerikai versenyző már hét futamot is megnyert a tengerentúli szériában, az FIA rendszerében nem rendelkezik a licenc megszerzéséhez szükséges 40 ponttal.

A Red Bull éppen ezért most azt szeretné, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség kivételt tenne, és megadná a fiatal pilótának a versenyzési engedélyt.

„Semmi észszerűtlen nincs ebben. 7 versenyt nyert az IndyCarban. Ez összehasonlítható a Grand Prix-versenyzéssel. Szóval kár lenne, ha nem kapná meg a szuperlicencet” – mondta Helmut Marko a hétvégén, majd arra a kérdésre, hogy a versenyzési engedély megadása azt jelentené-e, hogy Herta az AlphaTaurihoz csatlakozik jövőre, a szakember így felelt: „Megdöbbentő módon az összes érintett fél és csapat megállapodásra jutott.”

Marko elárulta, a Red Bull még várja az „érdemi választ” a szövetségtől, reményei szerint a hétvégi Olasz Nagydíjig megszületik a döntés.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!