Friss hírek

Már Imolában újításokkal támad a Red Bull

A bahreini biztató kezdés követően megpróbál tényleg odacsapni a soron következő, imolai versenyhétvégén a Red Bull Racing – az osztrák istálló megpróbál még többet kihozni idei, RB16B jelű versenyautójából, ennek érdekében pedig már a szezon második futamára újításokkal készül.

Az energiaital-gyárosok számára már az előszezoni felkészülés is biztatóan alakult, a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon pedig Max Verstappen magabiztos teljesítménnyel, közel 4 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a rajtelsőséget.

A holland versenyző abszolút a verseny esélyesének számított, az agresszíven taktikázó Mercedes viszont keresztülhúzta a Red Bull számításait, és megnyerte a futamot.

Hirdetés
 

A Red Bullnál természetesen győzni akarnak, így minden követ megmozgatnak azért, hogy már a soron következő futamon a Mercedes elé kerüljenek.

„Néhány fejlesztés már Imolára érkezőben van, és még több a következő versenyekre, így ez most egy kétágú küzdelem” – mondta Paul Monaghan, a Red Bull főmérnöke.

„Le kell szállnunk ezzel az autóval a földre, és ne legyenek problémáink vele. Imolára annyi teljesítményt teszünk még rá erre az autóra, amennyit csak tudunk. A sorsunk a mi kezünkben van, azt pedig nem befolyásolhatjuk, amit a Mercedes, a McLaren, a Ferrari, és mindenki más csinálni akar. Szóval koncentráltnak kell maradnunk.”

A Mercedesnél azt mondják, tartanak attól, hogy autójuk nem lesz elég versenyképes a következő versenyeken, a Red Bull versenygépe ugyanis kiemelkedő a gyors kanyarokban. Az energiaital-gyárosok viszont nem bízzák el magukat, tudják, bőven vannak még területek, melyeken javulniuk kell.

„Azonosítottunk néhány területet, melyeken javítani tudunk az autón, és ezekre koncentrálunk. Nem befolyásolhatjuk azt, amit a többiek csinálnak, szóval fejlesztenünk kell, golyóállóvá kell tennünk az autót.”

Monaghan hozzátette, mivel kiélezett a verseny a két csapat között, nem állhatnak le: folyamatosan javítaniuk kell idei versenygépükön.

„Nem arról szól a dolog, hogy elmegyünk Imolába, behúzunk egy győzelmet, és azt mondjuk, ’ó, világbajnokok vagyunk’. Ez nem fog megtörténni. Egy hosszú küzdelem lesz egy hosszú idény során, és nem Bahreinben lehet megnyerni, vagy épp elveszíteni.”

„Van némi csalódottság a garázsban, ami érezhető, de gyors autónk van, fantasztikus versenyzőink, és remek csapatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!