Friss hírek

Már jövő héten bejelenthetik az F1-es naptár második felét

Jó eséllyel már a jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt bejelentheti a Forma-1 vezetősége, hogyan alakul majd az idei versenynaptár második fele.

Eddig mindössze 8 európai verseny dátumát jelentették be: a szezon Spielbergben rajtol két futammal, aztán a mezőny Magyarország felé veszi az irányt. Ezt követően Silverstone-ban is két versenyt tartanak, majd Barcelona, Spa és Monza következik.

Jó esély van arra, hogy ősszel további európai futamokkal bővül a program, a terv azonban az, hogy a száguldó cirkusz Ázsiába, Amerikába és a Közel-Keletre is ellátogasson.

„Azt hiszem, az elképzelés az, hogy az első, ausztriai verseny előtt bejelenthessék a versenynaptár második felét” – fogalmazott Francois Dumontier, a Kanadai Nagydíj főnöke.

NÉZD MEG AZ EDDIG BEJELENTETT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT

A montreali versenyt egyébként eredetileg nyáron tartották volna, ám a terv az, hogy ősszel ellátogasson ide a mezőny.

A Kanadai Nagydíj szóvivője mindenesetre nem erősítette meg azokat a híreket, melyek szerint a futamot az austini verseny előtt vagy után, októberben rendeznék.

„Nem erősíthetjük meg ezt. Konkrét dátumokról nem beszélhetünk, hiszen még azt sem tudjuk jelenleg, hogy a verseny benne lesz-e a végleges naptárban” – mondta a szóvivője.

A monreali futam promótere, Dumontier viszont optimista.

„A Forma-1 az első, európai futamokat már bejelentette. Most a többi promóterrel a naptár második, Európán kívüli részén dolgoznak. Komoly akarat van más Európán kívüli versenyek megrendezésére is – nem csupán a montrealira. Chase [Carey] egy igazi világbajnokságot szeretne.”

„Mosolyogva mondhatom ezt önöknek, de az egyeztetések folyamatban vannak. Szerintem egy július eleji bejelentés sok időt adna nekünk a felkészülésre.”

„A vágy az, hogy legyenek nézők, de tudjuk, hogy szükség lesz egy egészségügyi tervre, távolságtartásra, és a többire. Ezen dolgozunk most.”

„Chase mindig azt mondja, hogy Montrealnak kiváltságos helye van a Forma-1-ben, főleg, ha azt nézzük, hogy az Egyesült Államokban és Brazíliában most elég nehéz helyzetben vannak a koronavírus miatt. Hogy Mexikóval mi lesz, azt sem tudjuk még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!