Már jövő héten bejelenthetik az F1-es naptár második felét - F1VILÁG.HU

Már jövő héten bejelenthetik az F1-es naptár második felét

HIRDETÉS
Jó eséllyel már a jövő hétvégi Osztrák Nagydíj előtt bejelentheti a Forma-1 vezetősége, hogyan alakul majd az idei versenynaptár második fele.
07 RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, France Grand Prix  on june  20 to 23 at Le Castellet - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen

Eddig mindössze 8 európai verseny dátumát jelentették be: a szezon Spielbergben rajtol két futammal, aztán a mezőny Magyarország felé veszi az irányt. Ezt követően Silverstone-ban is két versenyt tartanak, majd Barcelona, Spa és Monza következik.

Jó esély van arra, hogy ősszel további európai futamokkal bővül a program, a terv azonban az, hogy a száguldó cirkusz Ázsiába, Amerikába és a Közel-Keletre is ellátogasson.

„Azt hiszem, az elképzelés az, hogy az első, ausztriai verseny előtt bejelenthessék a versenynaptár második felét” – fogalmazott Francois Dumontier, a Kanadai Nagydíj főnöke.

NÉZD MEG AZ EDDIG BEJELENTETT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT

A montreali versenyt egyébként eredetileg nyáron tartották volna, ám a terv az, hogy ősszel ellátogasson ide a mezőny.

A Kanadai Nagydíj szóvivője mindenesetre nem erősítette meg azokat a híreket, melyek szerint a futamot az austini verseny előtt vagy után, októberben rendeznék.

„Nem erősíthetjük meg ezt. Konkrét dátumokról nem beszélhetünk, hiszen még azt sem tudjuk jelenleg, hogy a verseny benne lesz-e a végleges naptárban” – mondta a szóvivője.

A monreali futam promótere, Dumontier viszont optimista.

„A Forma-1 az első, európai futamokat már bejelentette. Most a többi promóterrel a naptár második, Európán kívüli részén dolgoznak. Komoly akarat van más Európán kívüli versenyek megrendezésére is – nem csupán a montrealira. Chase [Carey] egy igazi világbajnokságot szeretne.”

Hirdetés

„Mosolyogva mondhatom ezt önöknek, de az egyeztetések folyamatban vannak. Szerintem egy július eleji bejelentés sok időt adna nekünk a felkészülésre.”

„A vágy az, hogy legyenek nézők, de tudjuk, hogy szükség lesz egy egészségügyi tervre, távolságtartásra, és a többire. Ezen dolgozunk most.”

„Chase mindig azt mondja, hogy Montrealnak kiváltságos helye van a Forma-1-ben, főleg, ha azt nézzük, hogy az Egyesült Államokban és Brazíliában most elég nehéz helyzetben vannak a koronavírus miatt. Hogy Mexikóval mi lesz, azt sem tudjuk még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!