Már ma bejelentheti Latifi utódját a Williams! – F1VILÁG.HU

Már ma bejelentheti Latifi utódját a Williams!

HIRDETÉS
Akár már ma bejelentheti a Williams Forma-1-es csapata, hogy ki veszi át a szezon végén távozó Nicholas Latifi helyét 2023-ban – erre utalt egy nyilatkozatában Jost Capito, a brit istálló csapatfőnöke.
Logan Sargeant (USA) Williams Racing FW44 Academy Driver leaves the pits.
United States Grand Prix, Friday 21st October 2022. Circuit of the Americas, Austin, Texas, USA.

Latifi menesztését néhány hete jelentette be a csapat, akkor azonban még nem adott tájékoztatást az istálló arról, hogy ki veszi át a kanadai pilóta helyét. Az elmúlt hetekben több versenyzőt is összefüggésbe hoztak a csapattal, mely eredetileg Oscar Piastrit ültette volna autójába jövőre az Alpine-nal kötött megállapodás részeként. Miután azonban az ausztrál pilóta megállapodott a McLarennel, a Williamsnek új versenyző után kellett néznie.

A csapat Nyck de Vriesszel is egyeztetéseket folytatott, nemrég azonban kiderült, a holland pilóta jövőre az AlphaTauri csapatánál teljesíti első F1-es szezonját. A Williamsnél pénteken Logan Sargeant vezethette a csapat egyik autóját a nyitóedzésen, a hírek szerint pedig az amerikai versenyző szerződtetését már szombaton bejelentheti a csapat!

„Kövessék a híreket, és látni fognak valamit szombaton!” – fogalmazott a minap a Williams csapatfőnöke, Jost Capito újságíróknak nyilatkozva.

A brit csapatot még 2020-ban vásárolta fel az amerikai érdekeltségű Dorilton Capital nevű vállalat, mely természetesen szeretné, ha amerikai pilóta vezetné egyik autójukat. Sargeant jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Forma-2-es sorozatban, egyelőre viszont még nincs meg az F1-es szerepléshez szükséges szuperlicence.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!