Már ma bejelentheti Latifi utódját a Williams! - F1VILÁG.HU

Már ma bejelentheti Latifi utódját a Williams!

Akár már ma bejelentheti a Williams Forma-1-es csapata, hogy ki veszi át a szezon végén távozó Nicholas Latifi helyét 2023-ban – erre utalt egy nyilatkozatában Jost Capito, a brit istálló csapatfőnöke.

Latifi menesztését néhány hete jelentette be a csapat, akkor azonban még nem adott tájékoztatást az istálló arról, hogy ki veszi át a kanadai pilóta helyét. Az elmúlt hetekben több versenyzőt is összefüggésbe hoztak a csapattal, mely eredetileg Oscar Piastrit ültette volna autójába jövőre az Alpine-nal kötött megállapodás részeként. Miután azonban az ausztrál pilóta megállapodott a McLarennel, a Williamsnek új versenyző után kellett néznie.

A csapat Nyck de Vriesszel is egyeztetéseket folytatott, nemrég azonban kiderült, a holland pilóta jövőre az AlphaTauri csapatánál teljesíti első F1-es szezonját. A Williamsnél pénteken Logan Sargeant vezethette a csapat egyik autóját a nyitóedzésen, a hírek szerint pedig az amerikai versenyző szerződtetését már szombaton bejelentheti a csapat!

„Kövessék a híreket, és látni fognak valamit szombaton!” – fogalmazott a minap a Williams csapatfőnöke, Jost Capito újságíróknak nyilatkozva.

A brit csapatot még 2020-ban vásárolta fel az amerikai érdekeltségű Dorilton Capital nevű vállalat, mely természetesen szeretné, ha amerikai pilóta vezetné egyik autójukat. Sargeant jelenleg a harmadik helyet foglalja el a Forma-2-es sorozatban, egyelőre viszont még nincs meg az F1-es szerepléshez szükséges szuperlicence.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!