Eifel Nagydíj
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko looks on during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 20, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YGEN1SY91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Marko kiakadt azon, hogy a Renault a Red Bull Ringen tesztelhet

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko nem igazán örül annak, hogy a Renault Forma-1-es csapata ezen a héten a szezonnyitó versenyeknek otthont adó Red Bull Ringen tesztelhet.

A francia istálló kedden és szerdán dolgozhat Spielbergben, miután a versenypálya üzemeltetői bérbe adták nekik a pályát erre a két napra. A Renault 2018-as autójával van jelen Ausztriában, ahol Daniel Ricciardo és Esteban Ocon is formába lendülhet.

Maga az ausztriai teszt ténye azért is furcsa, mert a Red Bull és a Renault viszonya igencsak megromlott az elmúlt években, most viszont a csapat mégis az energiaital-gyártó tulajdonában lévő versenypályán gyakorolhat.

Hogy mindez hogyan valósulhatott meg, az nagy kérdés – és úgy tűnik, erre még az általában mindent kézben tartó Helmut Marko sem tudja a választ!

„Igazán óriási eredmény volt a Projekt Spielberg részéről, hogy bérbe adták a pályát egy rivális csapatnak! Fogalmazzunk úgy: nagylelkű gesztus volt” – mondta a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A Renault F1-es csapatának tesztjéhez a pályát üzemeltető Projekt Spielberg adta meg az engedélyt, az ott dolgozók pedig nem kapcsolódnak közvetlenül a Red Bull Racing Forma-1-es csapatához.

Helmut Marko pedig főleg azért lehet dühös, mert a szabályok szerint az F1-es csapatok nem használhatják az idei és a tavalyi autóikat tesztelésre, a Red Bull pedig 2018-ban még Renault-motorokat használt, így azzal a modellel sem tudják róni a köröket aggregát híján.

Az energiaital-gyárosok testvércsapata, az AlphaTauri sem tesztel a Red Bull Ringen, ők június 24-én gurulnak pályára Imolában idei autójukkal – ám csak egy legfeljebb 100 km-es úgynevezett „filmforgatási napot” tarthatnak a Pirelli demóabroncsait használva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!