Marko Perezt kritizálja: Kár, hogy bealudt az újraindításnál! - F1VILÁG.HU

Marko Perezt kritizálja: Kár, hogy bealudt az újraindításnál!

Elég erős kritikát fogalmazott meg Sergio Perezzel kapcsolatban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, miután a mexikói pilóta elbukta a 3. helyet a vasárnapi Francia Nagydíj hajrájában.

Perez egész hétvégén szemmel láthatóan küszködött a Red Bull autójával, nemigen tudta tartani a lépést a versenyt megnyerő Max Verstappennel. A 3. hely viszont elérhető lett volna számára, a virtuális biztonsági autós fázist követő újraindításnál azonban hibázott, a mögötte érkező George Russell pedig ezt kihasználta, és megelőzte őt.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nem díjazta túlságosan versenyzője teljesítményét, a futam után pedig hangot is adott ennek.

„Nagy balszerencse volt, hogy Checo bealudt az újraindításnál” – mondta Marko a ServusTV-nek „Egy biztos harmadik hely veszett el ott.”

A történethez persze hozzátartozik: Perez hibájában közrejátszott az is, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) számítógépes rendszere nem működött megfelelően, így hiába jelezték, hogy véget ér a virtuális biztonsági autós szakasz, a szabályok szerint előírt 10-15 másodpercen után nem indították újra a versenyt. Ezzel védekezett Perez is a leintés után.

„Szomorú, hogy a virtuális biztonsági autó befolyásolta az eredményt. Ennek nem lenne szabad megtörténnie, de ma megtörtént” – mondta a mexikói. „Nagyon szerencsétlen, ami történt. Azt az üzenetet kaptam, hogy a kilences kanyarban lesz vége, szóval erre készültem. De nem ért véget, és azt láttam, hogy csak a tizenkettesben engednek el minket. Ahhoz egyszerűen túl közel voltam, miközben úgy tűnt, George más információkat kapott, így jobban fel tudott készülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!