Marko Perezt kritizálja: Kár, hogy bealudt az újraindításnál! - F1VILÁG.HU

Marko Perezt kritizálja: Kár, hogy bealudt az újraindításnál!

HIRDETÉS
Elég erős kritikát fogalmazott meg Sergio Perezzel kapcsolatban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, miután a mexikói pilóta elbukta a 3. helyet a vasárnapi Francia Nagydíj hajrájában.
LE CASTELLET, FRANCE - JULY 24: Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing prepares to drive on the grid during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 24, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Perez egész hétvégén szemmel láthatóan küszködött a Red Bull autójával, nemigen tudta tartani a lépést a versenyt megnyerő Max Verstappennel. A 3. hely viszont elérhető lett volna számára, a virtuális biztonsági autós fázist követő újraindításnál azonban hibázott, a mögötte érkező George Russell pedig ezt kihasználta, és megelőzte őt.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko nem díjazta túlságosan versenyzője teljesítményét, a futam után pedig hangot is adott ennek.

„Nagy balszerencse volt, hogy Checo bealudt az újraindításnál” – mondta Marko a ServusTV-nek „Egy biztos harmadik hely veszett el ott.”

A történethez persze hozzátartozik: Perez hibájában közrejátszott az is, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) számítógépes rendszere nem működött megfelelően, így hiába jelezték, hogy véget ér a virtuális biztonsági autós szakasz, a szabályok szerint előírt 10-15 másodpercen után nem indították újra a versenyt. Ezzel védekezett Perez is a leintés után.

„Szomorú, hogy a virtuális biztonsági autó befolyásolta az eredményt. Ennek nem lenne szabad megtörténnie, de ma megtörtént” – mondta a mexikói. „Nagyon szerencsétlen, ami történt. Azt az üzenetet kaptam, hogy a kilences kanyarban lesz vége, szóval erre készültem. De nem ért véget, és azt láttam, hogy csak a tizenkettesben engednek el minket. Ahhoz egyszerűen túl közel voltam, miközben úgy tűnt, George más információkat kapott, így jobban fel tudott készülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!