Friss hírek

Marko: Tavaly csak Schumacherről írtatok, most Tsunoda üljön a Red Bullba?

Dr. Helmut Marko tanácsadó nemcsak a Red Bullra, de az AlphaTauri újoncára, Yuki Tsunodára is nagyon büszke a bahreini F1-es szezonnyitót követően.

Tsunoda meggyőző szereplést mutatott a 2021-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, hiszen miután az időmérő edzésen a 13. rajthelyet szerezte meg, a versenyen a pontszerző 9. helyen ért célba. 

Mindeközben a Red Bull is jól indított, habár a végeredmény miatt kicsit csalódott volt a csapat: győzelem helyett egy második hellyel kellett beérniük, azonban dr. Helmut Marko nagyon büszke volt Verstappen teljesítményére – a szakember elmondta, szerinte a holland az időmérőn egy AlphaTaurival is a 3. helyre kvalifikálta volna magát. 

„Azt mondanám, hogy Max az időmérőn még biztosan két-három tizedet kipréselt volna belőle. De biztosan nem lett volna pole-ban” – elmélkedett a tanácsadó. 

Marko elmondta, mindeközben természetesen őt magát is lenyűgözte az AlphaTauri újoncának, Tsunodának a debütálása, és az, hogy mennyire gyorsan alkalmazkodni tudott az versenygépéhez. 

„A kicsi megjelenés egy karizmatikus, vicces srácot takar” – utalt Marko a versenyző 159 cm-es magasságára. „Úgy gondolom, a Forma-1 számára ő egy nagyon-nagyon pozitív srác. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nálunk versenyez.”

„Tavaly még kiejteni sem tudtátok Tsunodát, csak Schumacherről beszéltetek. Most pedig hirtelen már jövőre „a Red Bullban kellene ülnie” – viccelődött Marko a hétvégét követő médiafejhajtással kapcsolatban.

A médiafelhajtás, legyen szó a magasságáról vagy a rá nehezedő teherről, nem hátrátatja a japánt – éppen ellenkezőleg.

„Ezek a kijelentések nem jelentenek terhet számára” – mondta Marko. „Olyan öntudata van, hogy hihetetlen. Őt csak az érdekli, hogy elöl versenyezzen, hogy ő legyen a leggyorsabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!