IMOLAGP

Marko: Tavaly csak Schumacherről írtatok, most Tsunoda üljön a Red Bullba?

BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 25: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan  during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 25, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Dr. Helmut Marko tanácsadó nemcsak a Red Bullra, de az AlphaTauri újoncára, Yuki Tsunodára is nagyon büszke a bahreini F1-es szezonnyitót követően.

Tsunoda meggyőző szereplést mutatott a 2021-es szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, hiszen miután az időmérő edzésen a 13. rajthelyet szerezte meg, a versenyen a pontszerző 9. helyen ért célba. 

Mindeközben a Red Bull is jól indított, habár a végeredmény miatt kicsit csalódott volt a csapat: győzelem helyett egy második hellyel kellett beérniük, azonban dr. Helmut Marko nagyon büszke volt Verstappen teljesítményére – a szakember elmondta, szerinte a holland az időmérőn egy AlphaTaurival is a 3. helyre kvalifikálta volna magát. 

„Azt mondanám, hogy Max az időmérőn még biztosan két-három tizedet kipréselt volna belőle. De biztosan nem lett volna pole-ban” – elmélkedett a tanácsadó. 

Marko elmondta, mindeközben természetesen őt magát is lenyűgözte az AlphaTauri újoncának, Tsunodának a debütálása, és az, hogy mennyire gyorsan alkalmazkodni tudott az versenygépéhez. 

„A kicsi megjelenés egy karizmatikus, vicces srácot takar” – utalt Marko a versenyző 159 cm-es magasságára. „Úgy gondolom, a Forma-1 számára ő egy nagyon-nagyon pozitív srác. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy nálunk versenyez.”

„Tavaly még kiejteni sem tudtátok Tsunodát, csak Schumacherről beszéltetek. Most pedig hirtelen már jövőre „a Red Bullban kellene ülnie” – viccelődött Marko a hétvégét követő médiafejhajtással kapcsolatban.

A médiafelhajtás, legyen szó a magasságáról vagy a rá nehezedő teherről, nem hátrátatja a japánt – éppen ellenkezőleg.

„Ezek a kijelentések nem jelentenek terhet számára” – mondta Marko. „Olyan öntudata van, hogy hihetetlen. Őt csak az érdekli, hogy elöl versenyezzen, hogy ő legyen a leggyorsabb.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!