Massa bosszús a technikai probléma miatt - F1VILÁG.HU

Massa bosszús a technikai probléma miatt

Nem sikerült problémamentesre első idei tesztnapja a Ferrari brazil versenyzőjének, Felipe Massának.


Nem sikerült problémamentesre első idei tesztnapja a Ferrari brazil versenyzőjének, Felipe Massának.

A 29 éves versenyző csütörtökön, Valenciában kezdte meg a felkészülést a 2011-es idényre, ám mindössze félórányi körözgetés után kicsúszott a pályáról – mint utóbb kiderült, olajszivárgás miatt.

Massa a nap végén elmondta, sajnálja, hogy ilyen sok időt veszítettek, ám annak örülnek, hogy nem komoly technikai hiba okozta az időkiesést.

„Már korán reggel problémánk támadt, amikor is nagyon régi abroncsokkal gurultam pályára” – mondta a brazil versenyző.

„Nem volt túl jó, hogy már az előtt meg kellett állnom, hogy megkezdtem volna az érdemi munkát, de aztán megkönnyebbültünk, amikor kiderült, hogy semmi komoly nem történt.”

„Sajnos sok időt veszítettem, délután próbáltam behozni a lemaradást és megpróbáltam ráérezni az új autóra.”

Massa összesen 80 kört tett meg a nap során, és elmondása szerint az abroncsok viselkedése kielégítő volt, még akkor is, ha azok sokkal jobban kopnak, mint Bridgestone által tavaly szállított keverékek.

„Elégedett voltam azzal, ahogy az abroncsok viselkedtek. Látvány szempontjából azt gondolom, pozitív dolog, hogy a gumikopásnak van egy elég határozott szintje” – magyarázta a 2008-as év ezüstérmese.

„Kár, hogy nem tudtam sok kört megtenni, de hasonló érzésem volt a gumikkal kapcsolatban, mint az elmúlt év végén, Abu Dhabiban, még akkor is, ha egy teljesen más autót kellett vezetnem.”

„Szerintem nem kell sok mindenen változtatni és úgy gondolom, a Pirelli jó irányba dolgozik. Nem próbáltuk ki a legkeményebb keveréket itt, mert ez a pálya nem igazán illik hozzá. Ha ezt megtesszük, könnyebben tudunk komplexebb értékelést adni az abroncsokról.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!