Massa is a szabályok tisztázását sürgeti

Felipe Massa szerint a szövetségnek tennie kell valamit, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan, ami a hétvégi Európa Nagydíjon történt a biztonsági autó beküldése után.


Felipe Massa szerint a szövetségnek tennie kell valamit, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan, ami a hétvégi Európa Nagydíjon történt a biztonsági autó beküldése után.

A Ferrari vezetése fel volt háborodva amiatt, hogy Lewis Hamilton a biztonsági autó megelőzéséért kapott áthajtásos büntetése ellenére sem veszített pozíciót, és a második helyen futott célba, miközben versenyzőik a szabályok teljes betartása miatt, rengeteget buktak.

Fernando Alonso ugyan bocsánatot kért a szövetségtől kirohanásáért, Massa szerint is itt az ideje tisztázni néhány szabályt, ugyanis az elfogadhatatlan, hogy a sportfelügyelők késői döntése miatt előnybe kerülnek a szabályt áthágók, és hátrányba a szabályokat betartók.

„Nem nagyon akarok belemenni a dologba, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy ez semmin nem változtat, azonban egyértelmű, hogy a történteket meg kell vizsgálni, ugyanis nem normális, hogy egy súlyos kihágásért egyesek nem kapnak elég komoly büntetést” – mondta.

„Össze kell ülnünk, és közösen meg kell vitatnunk, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. A csapat azt mondta nekem, hogy a következő héten összeül a Sport Munkacsoport, ami jó dolog, és bizonyítja, hogy az FIA-nak figyelmet kell fordítania néhány fontos dologra.”

Bár az elmúlt két versenyen egyetlen pontot sem szerzett, Massa mégis optimistán várja a folytatást, mert elégedett volt a Ferrari vadonatúj javítócsomagjával Valenciában.

„Az autó hétvégén mutatott teljesítményét nézve, azt kell mondanom, hogy az aerodinamikai újítások, illetve az átalakított kipufogórendszer sokkal ütősebbé tették az F10-es modellt, és lehetővé tették számunkra, hogy az első helyekért harcolhassunk” – magyarázta a brazil.

„Most az a legfontosabb, hogy tovább dolgozzunk a fejlesztéseken a szezon végéig, mert csak így fogunk tudni harcba szállni riválisainkkal a bajnoki címért folytatott igen kiélezett küzdelemben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!