Massa is a szabályok tisztázását sürgeti - F1VILÁG.HU

Massa is a szabályok tisztázását sürgeti

HIRDETÉS

Felipe Massa szerint a szövetségnek tennie kell valamit, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan, ami a hétvégi Európa Nagydíjon történt a biztonsági autó beküldése után.


Felipe Massa szerint a szövetségnek tennie kell valamit, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan, ami a hétvégi Európa Nagydíjon történt a biztonsági autó beküldése után.

A Ferrari vezetése fel volt háborodva amiatt, hogy Lewis Hamilton a biztonsági autó megelőzéséért kapott áthajtásos büntetése ellenére sem veszített pozíciót, és a második helyen futott célba, miközben versenyzőik a szabályok teljes betartása miatt, rengeteget buktak.

Fernando Alonso ugyan bocsánatot kért a szövetségtől kirohanásáért, Massa szerint is itt az ideje tisztázni néhány szabályt, ugyanis az elfogadhatatlan, hogy a sportfelügyelők késői döntése miatt előnybe kerülnek a szabályt áthágók, és hátrányba a szabályokat betartók.

„Nem nagyon akarok belemenni a dologba, hiszen tisztában vagyok azzal, hogy ez semmin nem változtat, azonban egyértelmű, hogy a történteket meg kell vizsgálni, ugyanis nem normális, hogy egy súlyos kihágásért egyesek nem kapnak elég komoly büntetést” – mondta.

„Össze kell ülnünk, és közösen meg kell vitatnunk, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő. A csapat azt mondta nekem, hogy a következő héten összeül a Sport Munkacsoport, ami jó dolog, és bizonyítja, hogy az FIA-nak figyelmet kell fordítania néhány fontos dologra.”

Bár az elmúlt két versenyen egyetlen pontot sem szerzett, Massa mégis optimistán várja a folytatást, mert elégedett volt a Ferrari vadonatúj javítócsomagjával Valenciában.

„Az autó hétvégén mutatott teljesítményét nézve, azt kell mondanom, hogy az aerodinamikai újítások, illetve az átalakított kipufogórendszer sokkal ütősebbé tették az F10-es modellt, és lehetővé tették számunkra, hogy az első helyekért harcolhassunk” – magyarázta a brazil.

„Most az a legfontosabb, hogy tovább dolgozzunk a fejlesztéseken a szezon végéig, mert csak így fogunk tudni harcba szállni riválisainkkal a bajnoki címért folytatott igen kiélezett küzdelemben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!