Friss hírek

Mateschitz személyesen egyeztethet a Renault-val

A Renault és a Red Bull felső vezetése fogja majd átbeszélni, hogy a francia gyártó ad-e motort az osztrák Forma-1-es istállónak a 2022-es idénytől kezdve – nyilatkozta Cyril Abiteboul.

A Red Bull és testvércsapata, az AlphaTauri egyelőre nem rendelkezik motorokkal a 2021 utáni időszakra, miután jelenlegi partnerük, a Honda nemrég bejelentette, a jövő év végén kivonul a Forma-1-ből.

Az energiaital-gyárosok minden lehetséges opciót megvizsgálnak: noha a Mercedes nemrég kijelentette, ők biztosan nem szállítanak majd motort a Red Bullnak, a Ferrari és a Renault nyitott az együttműködésre. Sőt, a Red Bull számára a preferált opció az lenne, ha átvehetné a Honda projektjét, és kvázi saját magának készítené el V6-os erőforrásait. Ehhez viszont az kellene, hogy az új motorformula érkezéséig befagyasszák a fejlesztéseket.

Amennyiben a Red Bull nem talál megoldást, a Forma-1 szabályai szerint a Renault kénytelen lesz motort adni nekik.

A múlt hétvégi Eifel Nagydíj helyszínén, a Nürburgringen Christian Horner csapatfőnök, és a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is beszélgetett Cyril Abiteboullal, a Renault F1-es vezetőjével, de ott volt a versenypályán Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója is, aki a Red Bull motorhome-jában szintén egyeztetett az energiaital-gyárosokkal.

„Ha az egyeztetések jelenlegi szintjéről kérdeznek, akkor azt gondolom, Helmut mindig is az én fő kapcsolati pontom volt ezekben a tárgyalásokban” – mondta Abitbeoul a Motorsport.com című lapnak.

„Azt gondolnám, hogy ez így is marad. Viszont Dietrick Mateschitz ismeri Luca de Meót. Szóval talán lesz egyeztetés köztük is. Jelenleg még nem folynak ilyen jellegű tárgyalások. Azt gondolom, a Red Bull még a Honda bejelentésének hatása alatt van, ami talán nem volt olyan meglepő hír a Red Bull bizonyos emberei számára, erről fogalmam sincs.”

„De azt gondolom, ők még mindig abban a fázisban vannak, hogy próbálják kiismerni a lehetőségeiket. És ha eljön az ideje, akkor megvizsgálják, hogy mit is engednek nekik a szabályok.”

Abiteboul azt mondja, nem kell elsietniük az egyeztetést.

„Számos alkalommal mondtam már, hogy ismerjük a szabályokat, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy jövő május közepéig kell igénybejelentést tennie bármely csapatnak, amelynek nincs érvényes szerződése 2022-re. Szóval rengeteg idő van még addig. A jó ég tudja csak, mi történhet még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!