McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal - F1VILÁG.HU

McLaren: A szezon utolsó köréig eltarthat a harc az Alpine-nal

HIRDETÉS
A Szingapúri Nagydíjon elért remek eredményének köszönhetően a McLaren a 4. helyre lépett előre a konstruktőrök versenyében, Andreas Seidl csapatfőnök azonban óvatosságra int, szerinte ugyanis továbbra is kemény küzdelem várható az Alpine csapatával.
Daniel Ricciardo, McLaren MCL36, in the pit lane

A wokingi istálló Lando Norris és Daniel Ricciardo révén egy 4. és egy 5. helyet szerzett a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, miközben az Alpine versenyzői technikai problémák miatt nem jutottak el a kockás zászlóig. A konstruktőri 4. helyet így jelenleg a McLaren birtokolja, a csapat előnye 4 pont a franciákkal szemben. Mivel azonban az idei bajnokságból még öt verseny hátravan, Andreas Seidl csapatfőnök nyugalomra int.

„Ha megnézzük, hogyan alakultak a versenyek Franciaország óta, látható, hogy ide-oda pattogott a labda. Az Alpine-nak nyilvánvalóan nagyszerű hétvégéje volt Spában, ahol nekünk rengeteg problémánk volt. Másfelől viszont lehetőség kínálkozott most számunkra arra, hogy jól szerepeljünk, miközben nekik voltak gondjaik” – mondta a német szakember. „Szóval egyszerűen ez egy nyitott küzdelem. Nagyon közel állunk egymáshoz a teljesítményt tekintve is.”

„Úgyhogy nem szállunk el a szingapúri eredménytől. Tudjuk, hogy nagyon kemény csatát kell megvívnunk az Alpine ellen a konstruktőri bajnokságban, ezért is vagyunk tisztában azzal, hogy ez a harc egészen az abu dhabi utolsó körig eltarthat.”

„Úgy gondolom, erős autóval rendelkezünk, és nagyszerű csapatunk van otthon és itt, a pályán is, mint ahogy két nagyszerű versenyzőnk. Ez pedig azt jelenti, hogy adott minden, ami ahhoz szükséges, hogy ezt a harcot életben tartsuk az abu dhabi utolsó körig – és ezt is próbáljuk megtenni. Örülök a 22 pontnak, ugyanakkor viszont reálisan kezelem a mostani eredményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!