Friss hírek

McLaren: Egy jó ötlet bajnoki címet hozhat 2011-ben

Martin Whitmarsh elmondta, hogy csapatának már most van néhány új design ötlete a következő idényre, és bíznak abban, hogy ezek közül legalább az egyik előnybe repítheti őket a többiekkel szemben.A McLaren vezetője, Martin Whitmarsh elmondta, hogy csapatának már most van néhány új design ötlete a következő idényre, és bíznak abban, hogy ezek közül legalább az egyik előnybe repítheti őket a többiekkel szemben a bajnoki címért vívott küzdelemben.

Hirdetés
 

A wokingi gárda találta fel és fejlesztette ki először az úgynevezett F-csatornát, ami miatt komoly előnyben volt a többiekkel szemben a végsebesség terén, ám később riválisai, a Red Bull és a Ferrari átvette tőle a vezetést, ugyanis előbb sikerült megfelelő működésre bírniuk az energiaital-gyárosok új találmányát, a kipufogógázzal áramoltatott diffúzort.

Whitmarsh úgy véli, hogy az ilyen és ehhez hasonló innovációk ismét kulcsszerepet kapnak majd a következő idényben, ám hozzátette, hogy meglátásuk szerit a McLaren jól áll ezen a téren.

„Már van néhány ötletünk, amit meg szeretnénk valósítani, és majd meglátjuk” – mondta a csapatfőnök. „Remélhetőleg egy kicsivel másképpen állunk hozzá a dolgokhoz, mint a többiek, és azt hiszem, hogy van néhány leleményes ötletünk a jövő évre.”

„Ez a különböző dolgok kombinációja. Először is kell egy olyan versenygép, ami jó alapokon nyugszik, majd kell néhány kreatív megoldás, mint az áramoltatott diffúzor vagy az F-csatorna. Bízunk abban, hogy lesz néhány ilyenünk és erősek leszünk.”

A következő idényben azonban mind az F-csatorna, mind a dupla-, tripla diffúzor használata tilos lesz, azonban jön a mozgatható hátsó szárny, és visszatér a kinetikus energiatároló rendszer, így ezeknek a területeknek a kiaknázása is fontos lehet.

Az idei évben, sőt a tavalyi év második felében is a Red Bull Racing versenygépe volt az etalon, és Whitmarsh szerint a jövő évben is oda kell majd figyelni az energiaital-gyárosokra, hiszen egy látszólag kiscsapatból óriássá nőtték ki magukat.

„Hatalmas erőforrásaik vannak. Azt játsszák, hogy egy kis csapat, de a cég számai nem ezt mutatják” – folytatta a csapatfőnök.

„Remek létesítményeik vannak, és hatalmas büdzsével rendelkeznek, két erős versenyzőjük van, és komoly erőt képviselnek jelen pillanatban.”

„Ez a Forma-1 természete. Tíz év múlva biztos vagyok abban, hogy a Ferrari és a McLaren ott lesz, de vajon a Red Bull is? Szerintem jó lenne, ha ott lenne, de ezt majd akkor meg fogjuk látni. Jót tesznek a sportnak, és egy fantasztikus szezon volt az idei az F1-ben.”

Míg az idei évben három csapat volt harcban az élmezőnyben, Whitmarsh úgy gondolja, hogy jövőre a Mercedesre is nagyon komolyan oda kell majd figyelni.

„Biztos vagyok abban, hogy a Ferrari még erősebb csapatként tér majd vissza a jövő évben, és mi is ezt tervezzük, de a Mercedesről sem szabad elfeledkeznünk” – magyarázta.

„Meggyőződésem, hogy egy kicsit csalódottak az idei szezon miatt, de nagyon keményen hajtanak, hogy a következő idényben megfelelő munkát végezzenek, és visszatérjenek az élre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

McLaren: Egy jó ötlet bajnoki címet hozhat 2011-ben
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!