Friss hírek

McLaren: A győzelemre fogunk hajtani 2018-ban

Fotó: McLaren

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown szerint a patinás brit istálló 2018-ban visszatérhet a győztesek útjára, köszönhetően annak, hogy idén már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A wokingi gárda utoljára a 2012-es Brazil Nagydíjon tudott nyerni, a tavalyi év végén azonban véget ért kiábrándítóra sikeredett együttműködése eddigi motorpartnerével, a Hondával.

Arra a kérdésre, hogy a McLaren 2018-ban ismét a dobogós helyekért, illetve a győzelmekért harcolhat-e, Zak Brown, az istálló főnöke így felelt: „Kétségkívül ez a célunk.”

„Nagyon bízunk a Renault-motorban. Nagyszerű történelmük van a sportban, és az elmúlt 10-15 évben a bajnokságok felét ők nyerték.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szintén bizakodó – a szakember szerint a csapat sokkal jobb pozícióban lesz idén, mint eddig.

„A teljes csomagon múlik: a versenyzőkön, a csapaton, a kasztnin, az erőforráson. Izgatottak és jól felkészültek vagyunk” – mondta.

„Úgy véljük, megvannak az eszközeink, szóval a dobogós helyezésekre hajtunk, legyen az 3., 2., vagy 1. hely. Remélhetőleg mindegyikből összejön majd. Szeretném azt hinni, hogy lesz esélyünk a győzelemre.”

Zak Brown beszélt még arról is, bízik abban, hogy a 2018-as szezon a rajongókat is lenyűgözi majd, és több csapatnak lesz esélye a győzelemre.

„A Renault egy nagyszerű csapat, és számos versenyt nyert már korábban. Szerintem nagyon jót tenne a sportnak, ha öt csapat is nyerhetne.”

Fotó: McLaren

„Visszatérve egy korábbi beszélgetésre, hogy mit is szeretnénk látni 2021-től: egy sokkal kiegyenlítettebb mezőnyt, hogy amikor a rajongók odakapcsolnak egy versenyre, a győzelemre esélyesek névsora ne legyen leszűkítve 2-3 versenyzőre, hanem legyen 7-8, esetleg 9 pilóta, akik közül választani lehet.”

„Remélhetőleg a következő szezonban már azt láthatjuk, hogy több csapat tud a győzelemért harcolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek