McLaren: Kamuhírek terjednek az autónk vezethetőségéről

Kamuhíreknek titulálta az új autójának rossz vezethetőségéről szóló híreket a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.


Kamuhíreknek titulálta az új autójának rossz vezethetőségéről szóló híreket a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier.

A patinás brit istálló számára nem a várakozásoknak megfelelően indult a téli felkészülés, ám ez legfőbb a Honda-motorok megbízhatatlansága miatt történt.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne azonban a helyszínen tartózkodok szakemberek szerint sokat küszködött az MCL32-es versenygéppel a kanyarokban.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója viszont azt mondja, ez is a Honda motorok miatt van.

„Nos, furcsa módon az autó igazán jól reagál minden változtatásra. A versenyzők ezzel kapcsolatban igazán elégedettek” – mondta a francia szakember.

„Olvastam néhány véleményt az autó nehéz vezethetőségéről az első 3 kanyarban, de ezek a Trump-féle kamuhírekhez hasonlóak. Mert nemcsak a kasztni miatt van ez.”

„Ne feledjük, hogy ezek a motorok hibridek, ami azt jelenti, hogyha nagyon korán lépsz a gázra, akkor képbe kerül az elektromos energia. És ott van még a turbó is. Szóval a vezethetőséggel kapcsolatban is lehetnek kérdések.”

„Van is néhány ilyen jellegű problémánk – ha a gázra lépnek a versenyzők, az autó hátulja elúszik, tehát a versenyautó idegesnek tűnik. De nincs semmi probléma ezzel. Lehet szó a motor vezethetőségéről, a használt gumikról, de akár arról is, hogy az abroncsok nem elég melegek.”

„És még az autó specifikációja is az, amit bemutattunk – próbálkozunk kisebb újításokkal, de a teljes fejlesztési csomag nincs fent. Azt Ausztráliában vetjük be.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS