McLaren: Lehetetlen megjósolni bajnokság alakulását - F1VILÁG.HU

McLaren: Lehetetlen megjósolni bajnokság alakulását

HIRDETÉS

A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale úgy gondolja, hogy jelenleg szinte semmi nem választja el csapatát két legnagyobb riválisától, a Red Bulltól illetve a Ferraritól, így még minden teljesen nyitott.


A McLaren ügyvezetője, Jonathan Neale úgy gondolja, hogy jelenleg szinte semmi nem választja el csapatát két legnagyobb riválisától, a Red Bulltól illetve a Ferraritól, így még minden teljesen nyitott.

Néhány balul elsült versenyt követően, a McLaren komoly fejlesztésekkel érkezett meg a múlt hétvégén megrendezett Német Nagydíjra, melyek úgy tűnik, hogy előrelépést hoztak, hiszen Jenson Button hosszú idő után először képes volt harcba szállni a győzelemért.

Neale úgy gondolja, hogy csapata sikeresen felzárkózott a konstruktőrök versenyében előtte álló két alakulat mögé, és egy olyan autóval rendelkeznek, mellyel versenyzőik reális eséllyel pályázhatnak a futamgyőzelemre a Hungaroringen.

Arra a kérdésre, hogy lát-e bármilyen teljesítménykülönbséget a McLaren, a Ferrari és a Red Bull között, Neale a következőket mondta: „Az általam látott németországi adatok alapján semmit. Úgy gondolom, hogy az élen álló három csapat egy nagyon versenyképes autóval rendelkezik.”

„Természetesen az első sort célozzuk meg ezen a hétvégén is, és bízunk abban, hogy ezzel nem is lesz probléma. Úgy érezzük, egy versenyképes autóval rendelkezünk. Az elmúlt időszakban leginkább a versenyteljesítményünkre fókuszáltunk, mivel az időmérőn eredményesek voltunk. Remélhetőleg egyik versenyzőnk megnyerheti az e heti megmérettetést.”

Ugyan elismerően beszélt a Németországban bemutatott fejlesztésekről. Neale tisztában van azzal, hogy még rengeteg munka vár rájuk az elkövetkezendő időszakban, hogy harcban tudjanak maradni a bajnoki címért.

„Nagyon elégedettek vagyunk a javítócsomagunkkal, egy olyan elem sem volt, amit a pénteki edzések után le kellett volna venni az autóról, mert nem hozta azt, amit elvártunk volna tőle. Mindkét versenyzőnk harcolni tudott a versenyen, és öröm volt látni, hogy Jenson a másik helyen tudott végezni. A csapat is boldog lehetett, hogy sikerült komolyabb javulást elérnünk.”

„Természetesen nincsenek illúzióink arról, hogy milyen keményen is kell még dolgoznunk, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy még 400 pont kiadó az idei bajnokságban. Azonban a rajtrács nagyon szoros, és nem egyértelmű, hogy melyik csapat mikor és mennyire tudja kihozni a maximumot a helyzetekből.”

„Egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy hátradőljön és már a következő vagy az azt követő szezonra koncentráljon. Egy nagyon izgalmas és érdekes versenyünk lesz Magyarországon.”

Hirdetés

„Arra számítok, hogy egész augusztusban és szeptemberben kemény fejlesztési munka fog folyni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!