A McLaren nem lesz elégedett a dobogós eredményekkel - F1VILÁG.HU

A McLaren nem lesz elégedett a dobogós eredményekkel

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azt mondja, nem lenne elégedett azzal, ha csapata dobogóra tudna állni 2018-ban – a szakember győzni akar idén, de egyelőre még korai a várakozásokról beszélni.

A brit istálló nagy reményekkel vág neki az új szezonnak, hiszen idén már nem a Honda, hanem a Renault V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Az első előszezoni teszteken mégis a McLaren küszködött többet, a Honda-motorokat használó Toro Rosso pedig a megtett kilométereket tekintve igencsak remek formát mutatott.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul nemrég azt mondta, egyelőre a megbízhatóságra helyezik a hangsúlyt, ha pedig sikerül azon javítani, a teljesítményük is nőni fog.

„Nos, meg tudom érteni a Renault-t” – mondta a McLaren főnöke, Eric Boullier az AS című spanyol lapnak.

„Nehezen alakult számukra az elmúlt év vége, szóval dolgozniuk kellett a megbízhatóságon – talán keményebben, mint a Ferrarinak, vagy a Mercedesnek.”

Boullier mindazonáltal azt mondja, eddig „elégedett” a Renault-val, főleg azért, mert nagyobb összhangban tudnak együtt dolgozni a franciákkal, mint a Hondával.

„Igen, sokkal lineárisabb, agilisabb és együttműködőbb a dolog. A lehető legjobban felkészültünk. Azért vagyunk itt, hogy teszteljünk, hogy a legapróbb részleteket is tisztázni tudjuk. Van pár dolog, amit meg kell oldanunk, amit módosítanunk vagy cserélnünk kell, de ez mindenkire ugyanúgy vonatkozik.”

Amikor az esetleges győzelmekről kérdezték, Boullier visszafogottan nyilatkozott.

Hirdetés

„Még nem tudjuk. Várnunk kell egy kicsit. Még korán van. Ha már jobban látjuk, hol is tartunk, elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy kik ellen harcolunk majd, de természetesen a Red Bull a referenciapont számunkra, hiszen ugyanolyan motorunk van.”

Fotó: McLaren

Arra a kérdésre, hogy egy-két dobogóval elégedett lenne-e, a szakember így felelt: „Nem. Ami pedig a győzelmeket illeti, még nem akarok várakozásokat támasztani. Nem tudjuk még, szóval várunk.”

„Persze nyerni szeretnék. Semmi más nem számít. De ha az ember nyerni akar, megfelelő elvárásokra van szükség, melyek aztán elvezetnek ahhoz, hogy jó célokat tűzz ki magad elé, és ne hibázz. Szóval nyerni akarok, nyerni akarunk, a McLarennek szüksége van a győzelemre. Ezért vagyunk itt. De először látnunk kell, hogy állnak a többiek. Az elsődleges cél, hogy a Red Bull és a Renault ellen harcoljunk, aztán majd kiderül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!