McLaren: Túl régóta szerepelünk gyengén az F1-ben - F1VILÁG.HU

McLaren: Túl régóta szerepelünk gyengén az F1-ben

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Nem érte váratlanul a McLaren Forma-1-es csapatát Eric Boullier versenyigazgató lemondása – a szakember kedd este értesítette erről Zak Brown ügyvezetőt, aki szerdán jelentős átszervezéseket jelentett be.

Boullier 2014 januárjában került a McLarenhez, a vezetése alatt azonban nem ért el komoly sikereket a McLaren, sőt: 2015 óta történelmi mélyponton van, helyzete pedig idén annak ellenére sem javult jelentősen, hogy 2018-ban már nem a Honda, hanem a Renault motorjait használják a Forma-1-ben.

Zak Brown a minap egy interjúban elárulta, Boullier úgy érezte, nélküle sikeresebb lehet a csapat a jövőben.

„Eric lemondása nem volt meglepetés” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Sok időt töltöttem a csapattal, sok időt töltöttem Erickel, akit már régóta ismerek. Nyilván nagy nyomás nehezedett ránk, és túl régóta alulteljesítünk. Ericnek és nekem pedig rengeteg beszélgetésünk volt arról, hogyan lehetne javítani a McLaren helyzetén.”

„Ő alapvetően azt akarja, ami a legjobb a McLaren számára – mindannyian ezt szeretnénk. Amikor tehát meghozta a döntését, az nem ért meglepetésként. Beszéltünk már róla – a kihívásokról és lehetőségekről, hogy megoldjuk a problémákat.”

Bár Brown pontosan tudja, nem fog egyik napról a másikra javulni a helyzet, bízik abban, hogy Boullier távozása nem lesz negatív hatással arra, hogy megtartsák Fernando Alonsót a jövőben – hiszen pár éve épp a francia szakember csábította át a kétszeres világbajnokot.

„Fernando olyasvalaki, akinek történelme van a McLarennél. Minannyian tudhatják, hogy ő a mezőny legjobbja. Szerintem mindenki azt mondaná, hogy ő az egyik legjobb. Rengeteg tapasztalattal bír, és remek kapcsolatot alakítottam ki vele.”

„Fernando olyasvalaki, akinek varázslatos teljesítményét mindenki láthatja a pályán, azt viszont talán nem, hogy mennyire varázslatos azon kívül, és milyen komoly mértékben járul hozzá az autó és a csapat teljesítményéhez.”

Hirdetés

„Olyasvalaki ő, akivel azóta rendszeresen konzultálok, hogy elkezdtem a munkát itt, mert tudja, mi kell a világbajnoki címhez, és nagyra tartom a véleményét. Ő is része a folyamatnak, és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy előrevigyük a McLarent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!