Friss hírek

Még nem döntött versenyzőiről a Williams

A Williams F1-es csapatánál biztosak abban, versenyzőjük, Pastor Maldonado tanulni fog idei hibáiból, és a következő versenyeken jóval erősebb teljesítményt nyújt majd.


A Williams F1-es csapatánál biztosak abban, versenyzőjük, Pastor Maldonado tanulni fog idei hibáiból, és a következő versenyeken jóval erősebb teljesítményt nyújt majd.

A GP2-es sorozat korábbi bajnoka jó formában vágott neki az idénynek, Barcelonában pedig győzelemhez vezette a csapatot, miután remek teljesítményt nyújtva elsőként szelte át a célvonalat.

Azóta azonban a venezuelai pilóta folyamatosan szenved, többször keveredett balesetbe, melyek miatt nem ritkán meg is büntették.

A Williams ügyvezetője, Toto Wolff szerint Maldonado megértette, változtatnia kell hozzáállásán.

„Hatalmas tehetséggel bír, hihetetlenül gyors versenyző” – mondta Wolff.

„És mindemellett egy nagyszerű srác, ami nagyon fontos, hiszen ebben a környezetben szociálisan kompetensnek kell lennie egy versenyzőnek. A versenyeken valóban úgy tűnik, hogy küszködik bizonyos helyzetekben, és egy hülye incidens gyakorlatilag elindított egy lavinát Monacóban, ami bizony a teljesítményére is hatással van.”

„Viszont úgy vélem, mostanra sikerült megértenie, hogy másképp kell hozzáállni a dolgokhoz – ez ugyanis már nem a GP2. Ő egy intelligens srác, tanulni fog ebből. Megértetette, hogy nehéz helyzetben van, de megbirkózik vele, ebben teljesen biztos vagyok.”

A szakember elmondta, még nem döntöttek arról, milyen versenyzőpárossal kezdik meg a következő szezont, és bár nem akarják megzavarni ezzel a problémával jelenlegi versenyzőiket, jó lenne mihamarabb dönteni.

„Még túl korai megmondani ezt. Nyilvánvalóan több oldalról megvizsgáljuk majd ezt a dolgot, de jelen pillanatban csak megzavarnánk versenyzőinket, és talán másokat is, akiket megpróbálnánk bevonni. Tehát én még várnék egy hónapot, mielőtt előállunk az első ötlettel, hogy mit is szeretnénk tenni.”

„Hogy a bejelentésre még az idény vége előtt sor kerül-e, azt nem tudom. Viszont nem szeretnénk túl sokáig húzni a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!