Még nem közölték vele, de Kvyat tudni véli, jövőre nem lesz ott az F1-ben - F1VILÁG.HU

Még nem közölték vele, de Kvyat tudni véli, jövőre nem lesz ott az F1-ben

HIRDETÉS
Azzal, hogy az Abu Dhabi Nagydíjjal befejeződött a Forma-1 2020-as szezonja, Daniil Kvyat „szabadon igazolhatóvá vált”, azt azonban elárulta, sajnálatosnak tartja, hogy az AlphaTauri még nem döntött a jövőjéről.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Daniil Kvyat of Russia driving the (26) Scuderia AlphaTauri AT01 Honda on track during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Az F1-es paddockban gyakorlatilag nyílt titokként kezelik, hogy Kvyat helyét 2021-ben Yuki Tsunoda veszi majd át. Az F1Világ.hu értesülései szerint ezt akár már jövő héten bejelentheti a Red Bull tulajdonában lévő faenzai istálló.

Daniil Kvyat a vasárnapi verseny után az Autosportnak nyilatkozva elárulta, 2022-ben megpróbál majd visszatérni a Forma-1-be.

„Megpróbálok visszatérni, mivel úgy érzem, remek összhangban vagyok a megfelelő emberekkel, akik körülvesznek engem. Nagyon versenyképes tudok lenni, és úgy érzem, sokat adhatok még. Hálás vagyok mindenért, az elmúlt évekért” – mondta az orosz.

„Nagyszerű időszak volt ez az elmúlt két év a csapattal. Fantasztikus volt, ők tényleg lenyűgözőek.”

„De kár, hogy nem tudom még most sem megmondani, hogy itt leszek-e jövőre, vagy nem. Egy kicsit vicces, ahogy így beszélgetünk erről… És még ők sem mondták meg nekem a hivatalos információt. Ez van.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint kikerül-e a Red Bull családjából, Kvyat azt mondta: „Soha ne mondd, hogy soha. Az élet megtanította, hogy nem mondhatod semmire azt, hogy soha.”

„Az elmúlt 2 évre volt szerződésem. Ez volt a megállapodás. A többiről pedig kérdezzék Helmutot [Marko].”

Kvyat mindenesetre megerősítette, „szabadon igazolhatóvá vált”, és nyitott a tárgyalásokra, ám jó eséllyel nem lesz helye jövőre az F1-ben.

„Nyitott vagyok sok mindenre, nem mondok nemet semmire. Ami a versenyzést illeti, jövőre vélhetően kiveszek egy évet. De majd meglátjuk. Persze, ha valami igazán jó lehetőség felmerül, elgondolkodom azon, hogy igent mondjak.”

Hirdetés

„De máskülönben megpróbálok a Forma-1-be való visszatérésre fókuszálni 2022-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!