Költségplafon-ügy

Még nem közölték vele, de Kvyat tudni véli, jövőre nem lesz ott az F1-ben

Azzal, hogy az Abu Dhabi Nagydíjjal befejeződött a Forma-1 2020-as szezonja, Daniil Kvyat „szabadon igazolhatóvá vált”, azt azonban elárulta, sajnálatosnak tartja, hogy az AlphaTauri még nem döntött a jövőjéről.

Az F1-es paddockban gyakorlatilag nyílt titokként kezelik, hogy Kvyat helyét 2021-ben Yuki Tsunoda veszi majd át. Az F1Világ.hu értesülései szerint ezt akár már jövő héten bejelentheti a Red Bull tulajdonában lévő faenzai istálló.

Daniil Kvyat a vasárnapi verseny után az Autosportnak nyilatkozva elárulta, 2022-ben megpróbál majd visszatérni a Forma-1-be.

„Megpróbálok visszatérni, mivel úgy érzem, remek összhangban vagyok a megfelelő emberekkel, akik körülvesznek engem. Nagyon versenyképes tudok lenni, és úgy érzem, sokat adhatok még. Hálás vagyok mindenért, az elmúlt évekért” – mondta az orosz.

„Nagyszerű időszak volt ez az elmúlt két év a csapattal. Fantasztikus volt, ők tényleg lenyűgözőek.”

„De kár, hogy nem tudom még most sem megmondani, hogy itt leszek-e jövőre, vagy nem. Egy kicsit vicces, ahogy így beszélgetünk erről… És még ők sem mondták meg nekem a hivatalos információt. Ez van.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint kikerül-e a Red Bull családjából, Kvyat azt mondta: „Soha ne mondd, hogy soha. Az élet megtanította, hogy nem mondhatod semmire azt, hogy soha.”

„Az elmúlt 2 évre volt szerződésem. Ez volt a megállapodás. A többiről pedig kérdezzék Helmutot [Marko].”

Kvyat mindenesetre megerősítette, „szabadon igazolhatóvá vált”, és nyitott a tárgyalásokra, ám jó eséllyel nem lesz helye jövőre az F1-ben.

„Nyitott vagyok sok mindenre, nem mondok nemet semmire. Ami a versenyzést illeti, jövőre vélhetően kiveszek egy évet. De majd meglátjuk. Persze, ha valami igazán jó lehetőség felmerül, elgondolkodom azon, hogy igent mondjak.”

„De máskülönben megpróbálok a Forma-1-be való visszatérésre fókuszálni 2022-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Még nem közölték vele, de Kvyat tudni véli, jövőre nem lesz ott az F1-ben
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!