Megemelik az idei költségplafont a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Megemelik az idei költségplafont a Forma-1-ben

A világszerte tapasztalható infláció miatt megnövelik a Forma-1-es csapatok éves költségvetését – derül ki a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által pénteken kiadott közleményből.

A száguldó cirkusz csapatai az Osztrák Nagydíj helyszínén ültek össze a Forma-1 vezetőségével, illetve az F1 képviselőivel, és számos téma mellett a költségvetési plafonnal kapcsolatban is egyeztetéseket folytattak.

Mint ismert, a költséglimitet tavaly vezették be az F1-ben, akkor még 145 millió dollárból gazdálkodhattak a csapatok, idén pedig 140 millió dollárban határozták meg az éves büdzsét. Mivel azonban világszinten jelentős mértékű infláció volt tapasztalható az elmúlt hónapokban – főleg az ukrajnai háború okán –, a csapatok szükségét érezték annak, hogy egyeztessenek a kérdésben.

Az F1 Bizottságának ülésén végül megállapodás született arról, hogy az idei költségvetési plafont 3,1 százalékkal megnövelik – ezt az F1, az FIA, valamint a 10-ből 9 csapat támogatta.

A Ferrari még május végén figyelmeztetett, lehetetlenség lesz tartani a 140 millió dolláros költséglimitet, és hasonló aggályokról nyilatkoztak a Red Bull, valamint a McLaren részéről is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!