Friss hírek

Megérkezett a 2022-es F1-es Mercedes is!

Pénteken mutatta be 2022-es Forma-1-es betontorpedóját az elmúlt években sorozatban nyolc konstruktőri bajnoki címet szerző Mercedes. A W13-as kódjelet viselő modellel idén Lewis Hamilton és George Russell állhat majd rajthoz a száguldó cirkuszban.

A Mercedes a 2014-es hibrid erőforrások bevezetése óta dominált a Forma-1-ben, tavaly azonban méltó ellenfélre akadt, hiszen a Red Bull rendkívül versenyképesnek mutatkozott. Max Verstappen végül drámai csatában le is győzte Lewis Hamiltont, a konstruktőri bajnoki trófeát azonban 2021-ben is a német istálló hódította el.

Mivel 2022-re teljesen átalakultak a Forma-1 szabályai, semmi garancia nincs arra, hogy a Mercedes idén is a bajnoki címért harcolhat majd – ám a korábbi évek sikerei alapján azért nagy esély van erre.

Hirdetés
 

Az új technikai regulák szerint megépült versenyautót pénteken mutatta be a csapat: a W13-as kódnevű modell alaposan átalakult elődjéhez képest, ráadásul az idei szezonban már újra ezüst színben tündökölnek a Mercedes versenyautó.

Hamilton 10. szezonját kezdi meg idén a Mercedes Forma-1-es csapatánál, célja pedig természetesen a 8. világbajnoki cím megszerzése lesz.

„Szürreális belegondolni, hogy ez lesz a 10. évem a Mercedesnél” – mondta a brit pilóta. „Amikor láttam George üléspróbáját nemrég, bennem is előjöttek azok az emlékek, amikor én voltam először üléspróbán a csapatnál.”

„Emlékszem, mennyire izgatott voltam, és milyen kiváltságosnak éreztem magam, hogy csatlakozhatok ehhez az istállóhoz. Fenomenális utat jártunk be azóta. Ami az idei évet illeti, nem tűztem ki célokat magamnak, de a csapatnál mindenki azért az egy célért dolgozik, hogy megnyerjük a világbajnoki címet.”

„Folyamatosan emelni tudtuk a lécet, olyat értünk el, amilyet korábban senki, 8 konstruktőri címet nyertünk egyhuzamban. Most rámegyünk a következőre!”

George Russell a Mercedes juniorversenyzőjeként debütált az F1-ben még 2019-ben, most pedig a világbajnoki istállótól kap lehetőséget a száguldó cirkuszban.

„Sokakat ismerek a csapatnál, már 6-7 éve, és amikor elkezdtünk együtt dolgozni, rögtön bele tudtunk csapni a lecsóba” – mondta a fiatal tehetség, aki negyedik szezonját kezdi meg a Forma-1-ben. A kapcsolat persze mindig fejlődik az idő előrehaladtával.”

„Az, hogy juniorversenyzőként együtt dolgozhattam Lewisszal, és láthattam őt munka közben, és ott ülhettem a mérnöki értekezleteken, csak még természetesebbé teszi azt, hogy most az ő oldalán versenyezhetek. Azt gondolom, nagyon izgalmas szezon vár ránk, és a Forma-1-re úgy általában, mert annyi változás történt, annyi mindent kell megtanulni, és rengeteg fejlődést látunk majd az idény során.”

A bemutató után a csapat közzétett néhány renderelt képet az új autóról, ám fontosnak tartjuk jelezni, hogy a bemutatón látott autó számos elemében eltér attól a versenygéptől, ami ezeken a fotókon látható.

A W13-ast Russell és Hamilton már ma pályára viszi Silverstone-ban, természetesen a bejáratásról is beszámolunk majd a nap folyamán.

Fotógaléria

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!