Friss hírek

Megküzdött pár problémával a Mercedes a télen

Komoly kihívásokkal nézett szembe a tél folyamán a Mercedes Forma-1-es csapata, miközben igyekezett előrelépéseket tenni V6-os erőforrásával.

A német istálló tavaly ugyan ismét megnyerte az F1-es világbajnokságot, motorteljesítmény tekintetében azonban hátrányba került a Ferrarival szemben.

A Mercedesre ezért nagy feladat várt a télen: valahogy javítani kellett a V6-os erőforráson, amin Andy Cowell motorfőnök szerint sikerült is. Eközben viszont „megküzdöttek néhány kisebb problémával”.

Hirdetés
 

„Rengeteg dolog történt Brixworth-ben, sokat fejlesztettünk a teljes erőforráson – az ERS-rendszeresen, és a belső égésű motoron is. Ahogy mindig, most is küzdöttünk néhány kisebb problémával, ahogy minden összeállt” – mondta a szakember.

„Szóval rengeteg munkát fektettünk abba, hogy felépítsük a megfelelő spekulációt, sokat teszteljük, és elküldjük a motorokat a csapatoknak, hogy azok beindíthassák autóikat. És aztán fel kell készíteni a hardvert a tesztelésre. Február 14-én egy szál vörös rózsával együtt bemutatjuk az új autónkat, majd útnak indulunk Barcelonába, és remélhetőleg három autóval rójuk majd a köröket. Csak 6 tesztnapunk lesz, mielőtt elindulunk Melbourne-be.”

Cowell elárulta, a Mercedes már most elkezdte felkészíteni azokat a versenymotorokat, melyeket a három istálló – a Mercedes, a Racing Point és a Williams – hat autójába építenek majd az idénykezdetre.

„Már rengeteg alkatrész elkészült, elkezdtük összeszerelni őket. Van dolgunk bőven, miközben próbáljuk növelni a teljesítményt, és törekszünk a megbízhatóságra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!