Meglepő vendég: Az Indy500 győztese intette le a 34. Magyar Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Meglepő vendég: Az Indy500 győztese intette le a 34. Magyar Nagydíjat

Az IndyCar-berkekben jártas olvasók már valószínűleg tudhatták, hogy Simon Pagenaud ellátogat a Magyar Nagydíjra, méghozzá a Renault vendégeként. Ám az valószínűleg nekik is meglepetésként szolgált, hogy az idei Indianapolis-i 500 mérföldes verseny győztese intette le Lewis Hamiltonékat a Hungaroringen.

Akik esetleg nem ismernék a francia származású versenyzőt, az IndyCar 2016-os bajnokáról van szó, aki az amerikai formaautós bajnokság élcsapatában, a Penske istállónál versenyez.

Pagenaud az idei évet kicsit gyengébben kezdte, de aztán a május az ő hónapja volt, hiszen az ex F1-es, Alexander Rossival nagy csatát vívva megnyerte az Indy500-at, ezzel egy elit klubhoz csatlakozva. Azóta egyébként Torontó utcáin is győzni tudott, jelenleg a pontverseny 3. helyén áll, és még bőven van reális esélye a bajnoki cím megszerzésére, a fentebb említett Alexander Rossi és Josef Newgarden ellen.

Pagenaud-t a Renault F1-es csapata hívta meg a Magyar Nagydíjra, méghozzá egy egészen érdekes apropóból. A Renault ugyanis elhatározta, hogy összeállítja a tripla koronát a Hungaroring bokszutcájában, három olyan versenyzővel, akik egyet-egyet megnyertek az autósport legnagyobb presztízsű versenyei közül. Mivel Daniel Ricciardo már nyert Monacóban, Nico Hülkenberg pedig két éve a Le Mans-i 24 óráson, ezért harmadik félnek egy olyan személy kellett, aki a tengeren túli autózás bölcsőjében tudott nyerni. És ki más lett volna a legkézenfekvőbb, mint a legfrissebb Indy500 győztes?

Mindemellett pedig az a megtisztelő feladat is a franciát illette, hogy ő inthette le a 34. Magyar Nagydíjat. Arról egyelőre szó sincsen, hogy Pagenaud a Forma-1-ben versenyezzen, mindenesetre az avatott szemeknek egy üde színfolt lehetett a vasárnapi futamon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!