Friss hírek

Mercedes: „Lesznek következményei a sz*r eredménynek!”

Fotó: Mercedes

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Kanadai Nagydíjon elszenvedett vereségük után „fel kell ébredniük, és a gyenge eredménynek komoly következményei lehetnek házon belül.

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője megnyerte a montreali versenyt, megelőzve Valtteri Bottast és Max Verstappent. Lewis Hamilton csak az 5. helyen futott be, így Vettel az élre ugrott a bajnoki összetettben is.

Az osztrák ORF televíziónak nyilatkozva Toto Wolff a verseny után azt mondta, semmi pozitívuma nincs a vasárnapi eredménynek, Bottas második helye pedig a károk minimalizálására volt jó.

„Egyáltalán nincs. Ez egy sz*r eredmény” – mondta Wolff.

„Muszáj így fogalmaznom. Ez egy erős pálya számunkra, de egész hétvégén követtünk el kicsit hibákat – kezdettől fogva. Csak az az érzés van bennem, hogy fel kell ébrednünk. Minden tekintetben visszaestünk. Ez egy olyan pálya, ahol maximalizálnunk kellett volna a pontokat.”

Arra a kérdésre, hogy lehetnek-e következményei a rossz eredménynek, Wolff így felelt: „Ez szükséges… Házon belül megvizsgáljuk a dolgot.”

A Mercedes számára már eleve nem indult jól a hétvége, hiszen „minőségi aggályok miatt” nem tudta bevetni új specifikációjú motorját.

Niki Lauda, a német istálló nem ügyvezető elnöke a Sky Sports F1 televíziónak azt mondta, el kell ismerniük, hogy a Ferrari remek munkát végzett.

„Először is el kell mondanunk, hogy nem használhattuk az új motorunkat, ami egy tényező volt” – mondta az osztrák.

„Ugyanakkor be kell vallanunk, hogy a Ferrari, mint csomag, hihetetlen. Az autó és a motor is fantasztikus – és még az üzemanyag-hatékonyság szempontjából is parádésan teljesítettek a versenyen.”

„Szóval azt gondolom, nagyon keményen kell most dolgoznunk. A Red Bull meglepetés volt, de végül is mögöttünk végeztek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!