Mercedes: Szabad a verseny a Lewis és Nico között

Lewis Hamilton és Nico Rosberg továbbra is szabadon versenyezhetnek, jelentette be a Mercedes vezetése azt követően, hogy csütörtökön beidézte pilótáit főhadiszállására Brackley-be.


Lewis Hamilton és Nico Rosberg továbbra is szabadon versenyezhetnek, jelentette be a Mercedes vezetése azt követően, hogy csütörtökön beidézte pilótáit főhadiszállására Brackley-be.

A Mercedes vezetősége azzal fenyegetőzött, hogy csapatutasítást fog alkalmazni, miután versenyzői ismét összeütköztek az Osztrák Nagydíjon, miközben az első pozícióért voltak küzdelemben a futam utolsó körében.

Azonban azután, hogy a versenyzőkkel elbeszélgetett a csapatfőnök, Toto Wollf és Paddy Löwe, a Mercedes közleményében megerősítette, hogy versenyzői továbbra is szabadon versenyezhetnek, azonban belső szabályaikat újragondolták az ilyen esetek megelőzése érdekében.

„A szabadság azzal párosul, hogy versenyzőinknek figyelembe kell venniük és tiszteletben kell tartaniuk a csapat érdekeit és értékeit” – állt a közleményben.

„Az elmúlt öt versenyen három incidens is történt közöttük, ami legalább 50 pontnyi veszteséget jelentett számunkra a konstruktőrök versenyében.

„Továbbá megerősítettük a csapaton belüli szabályokat, ami még inkább elrettentheti pilótáinkat az ütközésektől. Ettől azt várjuk, és bízunk versenyzőinkben, hogy megfelelően tudják majd kezelni a helyzeteket a pályán. A sorsuk a saját kezükben van.”

A Mercedes nem tért ki arra, mivel rettenti el versenyzőit az ilyen és ehhez hasonló esetektől a jövőben. A csapat azt is megerősítette, hogy Niki Lauda – aki kommentjeivel komoly vitát váltott ki az elmúlt napokban – nem volt jelen egyetlen ezzel kapcsolatos megbeszélésen.

Bár a csapat egyelőre hagyja szabadon versenyzni pilótáit, meghagyta a lehetőséget arra, hogy amint újabb incidens történik, be fog avatkozni.

„A versenyzőinket ismét emlékeztettük, hogy verseny közben instrukciókat adhatunk, hogy védjük bajnoki pontjainkat, ahogy azt tettük Monacóban is, mikor Nicót arra kértük, hogy engedje el maga mellett Lewist.”

„Ha a versenyzőink nem tartják tiszteletben az új szabályokat, csapatutasítást alkalmazhatunk.”

A Mercedes bizalma egyébként nem rengett meg versenyzőiben, és ismét jelezte, hogy Lewis és Nico a lehető legjobb páros jelenleg a Forma-1-ben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS