Friss hírek

Mercedes: Wehrleinnak helye lenne a Forma-1-ben

Pascal Wehrlein kivételes teljesítményt nyújtott a versenypályán, és megérdemelné, hogy a Forma-1-ben maradjon jövőre – ezt Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója mondta a minap.

A német gyártó juniorversenyzője jó eséllyel nem lesz ott az F1-es mezőnyben 2018-ban, miután helyét a Saubernél a Forma-2-es sorozat bajnoka, Charles Leclerc vette át.

Hirdetés
 

Bár Wehrlein a Williams ülésére is pályázik, ott a legfrissebb hírek szerint az orosz Szergej Szirotkin tűnik befutónak.

A Mercedes így jelenleg azt mérlegelni, milyen versenysorozatban indíthatná el a német tehetséget a következő idényben.

„Pascal nehéz helyzetben van, mert nem igazán van opció a jövő évre, ha a Williamsnél bezárulnak az ajtók” – mondta Toto Wolff a Motorsport.com-nak.

„Megérdemli helyét a Forma-1-ben, ő egy nagyon jó versenyző. A pályán nyújtott teljesítménye kivételes, és számos egyéb ok miatt – mely túlmutat a vezetésen – nem nyíltak meg az ajtók, amelyekben reménykedtünk.”

„De azt gondolom, megvan benne a potenciál ahhoz, hogy egy sikeres Forma-1-es versenyző legyen.”

Bár nem találtak Wehrleinnak helyet 2018-ra, Wolff szerint a Mercedes juniorprogramja jól működik – onnan került ki Esteban Ocon, illetve ennek tagja George Russell is.

„A célunk az, hogy megtaláljuk a következő Lewis Hamiltont, és ez nem könnyű feladat, mert ő hihetetlen szintet képvisel.”

„Mi nagyon gyors és tapasztalt versenyzőket akarunk az autónkba ültetni, a Mercedes tehát nem az a hely, ahol az ember tanulhat – komplett versenyzőnek kell lennie, amikor csatlakozik hozzánk.”

„Elégedett vagyok a programunkkal, és ki tudja? Talán 2-3 év múlva már egy juniorversenyzőnk lesz a Mercedesben, aki felküzdötte magát a Forma-4-ből, a Forma-Renault-ból, mint ahogy George és Esteban tette.”

„Estebannak helye van a Force Indiánál, és számos csapat kifejezte már érdeklődését iránta. George pedig még F1-es kalandja elején jár, elérte közösen kitűzött célunkat, a GP3-as sorozat megnyerését. Meglátjuk, hogy megy neki jövőre a Forma-2-ben. A Force Indiával lezajlott tesztjei nagyon jók voltak, te még korai erről beszélni, ki kell érdemelnie helyét a Forma-1-ben, és itt kezdődik az igazán komoly dolog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!