Michelisz Norbi kipróbálhatott egy F1-es gépet - F1VILÁG.HU

Michelisz Norbi kipróbálhatott egy F1-es gépet

A Renault jóvoltából egy 2005-ös forma-1-es autót vezethetett a Hungaroringen Michelisz Norbert, a Túraautó Világbajnokság egyetlen magyar versenyzője.


A Renault jóvoltából egy 2005-ös forma-1-es autót vezethetett a Hungaroringen Michelisz Norbert, a Túraautó Világbajnokság egyetlen magyar versenyzője.

A feledhetetlen élményekkel gazdagodott pilóta június 18-20-án Belgiumban bizonyíthatja rátermettségét a WTCC következő versenyhétvégéjén.

Hazánk egyetlen Túraautó Világbajnokság-versenyzője is meghívást kapott a Renault Forma-1-es rendezvényére, hogy a Hungaroringen kipróbálja a francia autógyár 2005-ös Forma-1-es versenyautóját.

A csütörtöki tesztvezetés mellett a Nemzetközi Automobil Szövetség 2009-es Év Tehetsége bepillanthatott a száguldó cirkusz pilótáinak hétköznapjaiba is.

„Hihetetlen élmény volt! Sokkal élvezetesebb vezetni, mint egy túraautót, talán jobban is illik a vezetési stílusomhoz. Bármikor nagyon szívesen visszaülnék egy formaautóba!” – számolt be tapasztalatairól a ZengőDension Team versenyzője.

Hétvégén negyedik állomásához érkezik a Túraautó Világbajnokság: a belgiumi Zolder négy kilométer hosszú versenypályáján mérhetik össze tudásukat a túraautózás legjobbjai.

Zolder első ízben szerepel a világbajnokság helyszínei között. A szombati időmérőt követően vasárnap kétszer 13 kör áll Michelisz Norbert rendelkezésére, hogy újabb világbajnoki pontokat szerezzen.

„A belga pálya kevésbé fekszik a SEAT-oknak, mint az eddigiek, mindössze egy olyan hosszú egyenes van, ahol 200 km/h sebesség felett lehet menni. Ennek ellenére úgy gondolom reális cél, hogy pontszerző helyre hozzam be az autót, és a legjobb három SEAT-os versenyző között legyek” – közölte a 25 éves hímesházi tehetség.

Michelisz Norbi eddigi WTCC-s futamain mindig pontszerző helyen ért a célba, kivétel ezalól a monzai első verseny, ahol egy balesetet követően fel kellett adnia a versenyt.

A SEAT Leon Eurocup tavalyi bajnoka jelenleg 14 pontjával a dán Michel Nykjaerrel holtversenyben a ponttábla 11. helyén áll, és második az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en.

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:45-től élőben közvetíti, valamint figyelemmel kísérhetik a hétvégi eseményeket a www.twitter.com/zengodension oldalon vagy a www.zengodensionteam.com honlapon is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!