Miért mutatták? Reagált Ricciardo kritikájára az F1! - F1VILÁG.HU

Miért mutatták? Reagált Ricciardo kritikájára az F1!

HIRDETÉS
Éles kritikával illette a Forma-1-es közvetítésekért felelős stábot a vasárnapi verseny után Daniel Ricciardo: az ausztrál azért volt csalódott, mert a rendező számos alkalommal megismételte Romain Grosjean félelmetes balesetét.
Formula One F1 - Bahrain Grand Prix - Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain - November 29, 2020 Haas' Romain Grosjean is helped to walk away by medical officers after crashing out at the start of the race Pool via REUTERS/Hamad I Mohammed

A Haas versenyzője a bahreini futam nyitókörében ütközött a korlátnak, és bár a baleset borzasztó volt, Grosjean szerencsére kisebb égési sérülésekkel megúszta az ütközést.

Daniel Ricciardo viszont a verseny után csalódottan nyilatkozott, szerinte ugyanis nem kellett volna annyiszor megismételni a történteket a közvetítés során.

felháborodásomat és csalódottságomat az F1 felé azzal kapcsolatban, ahogyan Grosjean balesetét újra és újra leadták, ismételték. Teljes tiszteletlenség volt, nem voltak tekintettel a családjára és egyikünk családjára sem, akik nézik a versenyt.”

„Mi egy órán belül újra versenyeztünk, és minden egyes alkalommal, amikor ránéztünk a tv-re, tüzet láttunk és azt, hogy ketté van törve az autója. Ezt holnap is megnézhetjük. Nem kell ezt látnunk” – folytatta.

Az F1 szóvivője viszont megvédte a közvetítésért felelős stábot, akik elmondása szerint a szigorú protokoll szerint jártak el.

„Először is, az F1-ben ilyenkor ez nem a szórakoztatásról szól, és van néhány procedúra is protokoll, mielőtt döntés születik egy-egy visszajátszásról” – fogalmazott.

„Egy baleset után a belső kamerás felvételeket és a helikopter képét elvágjuk. És közvetlen kapcsolat van a versenyirányítás és a közvetítési központ között. Nem mutatunk be felvételeket, amíg nincs megerősítés arról, hogy a versenyző rendben van.”

„Ebben az esetben az F1 megmutatta Romaint az orvosi csapattal, ahogy már levette a sisakját és segítséggel elsétált. Addig nem mutattunk visszajátszásokat, amíg nem hagyták jóvá, és nem érkezett megerősítés a versenyirányítástól, az FIA-tól arra vonatkozóan, hogy mindenki biztonságban van (a versenyző, sportbírók, orvosok, stb.). És aztán kezdődtek a visszajátszások.”

„A kontextus, hogy mit lát a néző, és mit hall a kommentátortól, nagyon fontos, ők beszéltek arról, hogy Romain biztonságban van, a ’Halóról’, az FIA biztonsági fejlesztéseiről, és az orvosi központból származó legfrissebb információkról.”

Hirdetés

„Folyamatos dialógus van az F1 és a versenyirányítás között a nézők, a családok és az érintettek megítélése kapcsán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!