Mindenki számára kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Mindenki számára kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a Forma-1-ben

HIRDETÉS
Minden Forma-1-ben dolgozó számára kötelező lesz a koronavírus elleni oltás beadatása a 2022-es idényre.
Covid reccomendations

A világjárvány kitörése óta a száguldó cirkusz már sikeresen lebonyolított két világbajnoki idényt is, lapunk pedig úgy tudja, valamennyi versenyző beadatta magának a koronavírus elleni védőoltást.

A BBC és a The Times értesülései szerint viszont idén már minden F1-ben dolgozó számára kötelező lesz a vakcina: anélkül sem a csapattagok, sem a média képviselői, sem pedig a vendégek nem léphetnek be a paddock területére.

Minderről állítólag már decemberben döntött a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), egyelőre azonban még nem kommunikálták a nyilvánosság felé.

A döntés komoly változást vélhetően nem okoz a csapatok életében, hiszen például már tavaly is csak a két oltással rendelkezők utazhattak be az Egyesült Államokba, az Amerikai Nagydíj helyszínére.

Lehetnek persze kivételek, olyanok, akik orvosi papírral rendelkeznek arról, hogy nem kaphatják meg a vakcinát – a fertőzésből való felépülést viszont nem fogadják majd el.

Az oltás kötelezővé tétele teszi lehetővé például azt is, hogy a Forma-1 idén áprilisban visszatérhet Ausztráliába – a száguldó cirkusz pedig valamennyi versenyrendező ország követelményeinek igyekszik megfelelni.

A tervek szerint egyébként a tesztelés sűrűségét csökkentik majd a szezon során.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!