Mit tanult a McLaren Ricciardo küzdelmeiből? - F1VILÁG.HU

Mit tanult a McLaren Ricciardo küzdelmeiből?

HIRDETÉS
Bár a McLaren és Daniel Ricciardo utóbbi két éve a felszínen kudarcnak tűnhet, a csapat több magas beosztású szakembere is arról beszélt, milyen sokat tanultak az ausztrál F1-es pilótától.
Daniel Ricciardo, Lando Norris, McLaren

Daniel Ricciardo az idei Forma-1-es szezon végén hagyta maga mögött a McLaren istállóját, miután két sikertelen év következtében közös megegyezéssel felbontották a szerződésüket. A hosszúra nyúló nehézségek és frusztrációk ellenére Andrea Stella, a gárda új csapatvezetője arról beszélt, az együtt töltött időszak alatt emberileg milyen sokat tanultak Ricciardótól.

“Például hihetetlenül értékeltük, hogy nyugodt maradt. Még a nehéz hétvégékhez is együttműködően, pozitívan, konstruktívan viszonyult. A múltban már láthattuk, hogy az ilyen jellegű helyzetek nagyon nehézzé válhatnak. Eluralkodhat a negativitás, de ez nálunk soha nem történt meg. Szóval nagyon hálásak vagyunk neki, és szeretnénk kiemelni Daniel ezen különleges tulajdonságát.”

A szakember hozzátette, Ricciardo küzdelmei technikai téren is tapasztalatokkal szolgáltak a csapat számára.

“Ez azt jelenti, hogy a nehézségekből technikai és vezetői tudással is gazdagodtunk. Ez egy hihetetlenül pozitív folyamat volt, amiből mindenki megtanulhatta a munkához és az emberi kapcsolatokhoz szükséges hozzáállást.”

Stella véleményét osztja James Key, a McLaren technikai igazgatója, aki már a Toro Rossónál megismerte Ricciardót. Szerinte az ausztrál pilóta tapasztalata sokat adott a csapat számára.

“Tíz évvel ezelőtt dolgoztam vele, amikor nagyjából ott tartott, ahol most Lando [Norris]. Technikai szempontból mindig is erős volt, és úgy gondolom annak a pilótának a szemszögével gazdagított minket, aki érzi az autót és érti, mi történik. Nyilván más csapatoknál is gyűjtött már tapasztalatokat, amire Landónak nem volt lehetősége, hiszen ő a McLarennél nőtt fel. Szóval ilyen nézőponttal érkezett hozzánk Daniel, aki egy futamgyőzelmet is szerzett nekünk” – tette hozzá a Key.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!