Montezemolo: Alonso nem volt olyan, mint Schumacher vagy Lauda - F1VILÁG.HU

Montezemolo: Alonso nem volt olyan, mint Schumacher vagy Lauda

HIRDETÉS
Luca di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke mesélt arról, milyen volt korábban együtt dolgozni Fernando Alonsóval a közös Forma-1-es éveikben.
Fotó: Scuderia Ferrari

Alonso két alkalommal, 2010-ben és 2012-ben is közel járt ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjen a Ferrarival, azonban végül alulmaradt a Red Bull-lal és Sebastian Vettellel szemben. 

Di Montezemolo, a Ferrari volt elnöke az F1 legújabb podcastjében többek között arról is mesélt, miért nem lehetett annyira gyümölcsöző a kapcsolatuk a spanyol pilótával, mint Michael Schumacherrel vagy Niki Laudával. 

„Ő Alonso volt, nem pedig Alonso-Ferrari” – mondta. „Amikor nyer, akkor boldog, de ha nem, akkor az a csapat problémája.”

„Más szóval ő kevésbé állt közel a csapathoz, mint Michael vagy Niki, különösen a nehéz pillanatokban. Közel állni a csapathoz a jó időkben, az könnyű” – folytatta a szakember. 

Di Montezemolo hozzátette, a spanyol pilóta a pályán lenyűgözte őket a teljesítményével, és elismerte, nem rajta múlt, hogy nem nyert több világbajnoki címet F1-es karrierje során. 

„Teljesítmény szempontjából Fernando nagyon jó volt. Számomra Lewis Hamiltonhoz és Vettelhez hasonlít, a versenyeken pedig közel áll Michaelhez. A futamokon Alonso egy fantasztikus pilóta volt. A bajnokságokat nem a saját hibájából veszítette el.”

„Ha megnyerte volna a bajnokságot, ma másról beszélgetnénk. Arról, hogy habár sokáig nem az övé volt a legjobb autó, de megnyerte a bajnokságot. Ő nagyon erős.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!