Friss hírek

Montezemolo: Én tudom, hogyan kellene megoldani a Ferrari problémáit!

A Ferrari korábbi ikonikus elnöke, Luca di Montezemolo úgy véli, ő képes lenne megoldani a patinás olasz istálló jelenlegi problémát, egyelőre azonban senki sem kérte az ő segítségét Maranellóból.

A Ferrari 40 év óta nem produkált annyira gyenge idényt a Forma-1-ben, mint az idei: a csapat egyetlen versenyt sem nyert, és csak a konstruktőri pontverseny 6. helyén zárt, jócskán lemaradva a riválisoktól.

A szezonzáró abu dhabi hétvége előtt ráadásul derült égből villámcsapásként érkezett a hír: távozik posztjáról a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri.

Luca di Montezemolo évtizedeken át vezette a Ferrarit, az ő idejében érte el legnagyobb sikereit a csapat a Forma-1-ben még a 2000-es évek elején. A szakember azt mondja, úgy látja, alapvető problémák vannak Maranellóban.

„Hogy lehetséges-e, hogy visszatérjek a Ferrarihoz? Ezt a kérdést nem nekem kellene feltenni” – mondta a most 73 esztendős szakember a Rai televíziónak.

„Senki sem kérdezett tőlem semmit. De azt gondolom, tudom, mik a problémák, és hogyan kellene megoldani azokat. A jelenlegi helyzet aggaszt engem, mert ez egy nagyon nehéz időszak a csapat számára.”

„Ez egy nagyon más Ferrari ahhoz képest, mint amilyen az én időmben volt, nagy hangsúlyt fektetnek a tőzsdére, növelik a legyártott autók számát, de most először egy olyan vezetés mellett, mely nem ismeri a Forma-1-et.”

„Camilleri lemondása után azt remélem, hogy jól megválasztják majd az új vezérigazgatót, mert erősíteni kell a csapatot. Szerintem a tökéletes ember a Ferrari irányítására Stefano Domenicali lenne, de meggyőződésem, hogy ő nagyon jól helyt fog állni új pozíciójában [a Forma-1 új vezérigazgatójaként – a szerk.].”

„Próbálok konstruktív lenni, de aggódom, hogy a Ferrari egyetlen körön át sem volt az élen az idei bajnokságban.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a gond Maranellóban, di Montezemolo kifejtette: „Először is, a horizontális szervezeti felépítés nem működik a Forma-1-ben.”

„Tipikus hiba ez olyanok esetében, akiknek nincs meg a kellő tapasztalatuk és tudásuk, és talán az alázatuk sem ahhoz, hogy lássák, hogyan épülnek fel a legjobb csapatok.”

„Emellett pedig a győzelemhez szükség van új tudás megszerzésére is. Nekem egy nagyon erős csapatom volt, mert én mindig próbáltam tapasztalt szakembereket szerezni.”

Mattia Binottóval kapcsolatban a korábbi Ferrari-elnök annyit mondott: „Úgy látom, őt nagyon magára hagyták.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!