Friss hírek

Montezemolo: Nincs meg a kellő szervezettség a Ferrarinál

A Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo szerint komoly probléma az olasz istállónál, hogy nincs meg a megfelelő szervezettség.

A maranellóiak 2020-ban történetük egyik leggyengébb szezonját teljesítették: csupán a 6. helyen zártak az összetettben, és egyetlen győzelmet sem szereztek.

A Ferrarinál komoly változások történtek az elmúlt időszakban, az istállónál pedig biztosak benne, a folyamatos „építkezés” után visszatérhetnek majd a győztesek útjára.

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi legendás elnöke a Sport Bild című lapnak beszélt az olasz istálló jelenlegi helyzetéről.

„A Ferrari 2020-as idénye kész katasztrófa volt. Régen még egy 3. helyet is bukásnak tekintettek” – mondta a szakember.

„Korábban kerestük a hibáinkat, és a legjobbakat szerződtettük a problémás területekre, legyen szó aerodinamikáról, elektronikáról, vagy mechanikáról.”

„A Scuderia most nem megfelelően szervezett, és ezen nem lehet egy év alatt változtatni. Most egy személy felel mindenért, de remélem, hogy hamarosan megtalálja azokat, akik segíteni tudnak neki.”

Montezemolo a Ferrari elnöke volt akkor is, amikor Michael Schumacher a 2000-es évek elején sorozatban öt világbajnoki címet nyert a csapatnak. A szakember azt mondja, nagyon örül annak, hogy a legendás versenyző fia idén bemutatkozhat a Forma-1-ben.

„Természetesen a név még nem elég a győzelemhez. Szóval jó, hogy lehetősége lesz vezetni egy másodrangú csapatnál, így nem lesz rajta nyomás a Haasnál, és fejlődhet.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt az első gondolata, amikor meghallotta, hogy Mick Schumacher bemutatkozhat a Forma-1-ben, Montezemolo így felel: „Michael.”

„Csak remélem, hogy Michael is kiveheti a részét majd a fia sikereiből otthonról, és nagy boldogsággal tölti majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!