Friss hírek

Montoya elismerően beszélt a Schumacher fivérekről

Mentálisan gyengének tartja az európai Forma-1-es versenyzőket Juan Pablo Montoya, ám nem sorolja ebbe a csoportba egykori legnagyobb riválisát, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.


Mentálisan gyengének tartja az európai Forma-1-es versenyzőket Juan Pablo Montoya, ám nem sorolja ebbe a csoportba egykori legnagyobb riválisát, a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.

Montoya 2001 és 2006 között versenyzett a Forma-1-ben a Williams és a McLaren színeiben, és számos alkalommal elképesztően nagy csatát vívott a száguldó cirkusz legsikeresebb versenyzőjével, Michael Schumacherrel.

Hirdetés
 

A jelenleg az IndyCar-sorozatban versenyző kolumbiai a Forma-1 hivatalos weboldalának, az F1.com-nak adott interjújában beszélt a királykategóriában eltöltött időkről.

Montoya említést tett arról is, hogy korábbi csapattársa, Ralf Schumacher mennyire gyors versenyző volt annak idején.

„Rengeteget tanultam, amikor Ralf csapattársa voltam. Nagyon gyors volt” – mondta a kolumbiai, aki F1-es pályafutása során 7 futamgyőzelmet szerzett.

„Viszont azt gondolom, az európai versenyzők nagyon gyengék mentális szempontból. Nagyon könnyen bele tudsz mászni a fejükbe. És azt gondolom, ez megmagyarázza azt, amit manapság látunk, és amit mindig is láttunk a Forma-1-ben.”

„Ha a dolgok az ő szájízük szerint alakulnak, nagyon erősek. Ha Lewis [Hamilton] nyer, megállíthatatlan. De ha valami balul sül el, nagyon lehúzza őt az örvény.”

Arra a kérdésre, hogy egyik legnagyobb riválisát, Michael Schumachert is ebbe a kategóriába sorolja-e, Montoya így felelt: „Nem. Michael szerintem egyike volt azon keveseknek, akik nagyon erősek voltak. Bele tudtál mászni a fejébe, de rettentően erős volt.”

„Ralf viszont az a fajta fickó volt, akit majdhogynem lehetetlen volt legyőzni. De ha a legjobb napján sikerült ezt megtenned, akkor bele tudtál bújni az agyába. Mindannyiunknak vannak gyengeségei, csak ki kell találni, mik ezek.”

Montoyát megkérdezték arról is, a jelenlegi Forma-1-es mezőnyből kit tart a legjobb versenyzőnek.

„[Sebastian] Vettelt mondanám, ő az egyik legösszetettebb versenyző, és talán Fernando [Alonso].. Vele versenyeztem is együtt a Forma-1-ben. Azt gondolom, ők ketten a legjobbak. Lewis is nagyszerű munkát végez, viszont ő a legjobb autóban ül. Nagyon könnyű azt gondolni, hogy az a legjobb versenyző, aki a legjobb autóban ül. De a kérdés az, hogy miképp teljesítenek és hogyan kezelik a dolgokat akkor, ha nem a legjobb autóban ülnek.”

„Fernando és Sebastian ezt bizonyították, ezért szerintem ők a legjobbak.”

A 41 esztendős versenyző hozzátette, Max Verstappen is igazán jól végzi a dolgát az F1-ben.

„Max is nagyon jó versenyző: könnyen eszébe jut az embernek, mert vannak manőverei és agresszív. Hogy hibázik-e, ha túl agresszív? Igen, de utólag belátja, hogy hibázott. Így is foglalkoznak vele az emberek, és nem olyan rossz dolog az, ha felhívod magadra a figyelmet. A sportágnak szüksége van erre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Montoya elismerően beszélt a Schumacher fivérekről
Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
Hamilton a leggyorsabb a szingapúri nyitóedzésen!
Sajtóhír: De Vries aláírt az AlphaTaurihoz!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!