Friss hírek

Motort cseréltek Ocon kigyulladt autójában, mégsem kap rajtbüntetést

Esteban Ocon autója a Brazil Nagydíj sprintversenyét követően kapott lángra. A pilóta rajtbüntetéstől tartott, de az Alpine megoldotta a szerelést régebbi alkatrészekkel.

Hajmeresztő pillanatokat élt át az interlagosi sprintversenyt követően Esteban Ocon, aki a leintést követően mit sem sejtve parkolt le a bokszutcában. Az autóját leállítva a mérlegelés felé sétált, amikor észrevette, hogy tűz ütött ki a közelében. Először azt hitte, egy másik csapat autója az, de aztán ráeszmélt, hogy a saját Alpine-ja ég.

„Kiszálltam, megtettem pár lépést, aztán megláttam a tüzet. Azt hittem, a Williams az, de az enyém volt. A motorborítás eléggé megsérült. Nem tudom, mi lesz a következménye” – fogalmazott az esetet követően Ocon, aki a tizenhetedik rajthelyet szerezte meg a vasárnapi futamra.

Az Alpine gyanúja szerint üzemanyagszivárgás okozta a tüzet. Az erőforrás használhatatlanná vált, ám a csapat egy régebbi motort beszerelve megússza a büntetést. Ez a Parc Fermé időszakban csak abban az esetben lehetséges, ha a sprintfutamon használt alkatrészekkel teljes mértékben megegyező elemeket szerelnek az autóba.

Az Alpine-nak meredek hétvégéje van Brazíliában, szombaton ugyanis egyetlen kör alatt kétszer koccant egymásnak a két pilótájuk, akik között a nyilatkozatok alapján egyébként sincs valami jó viszony.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Motort cseréltek Ocon kigyulladt autójában, mégsem kap rajtbüntetést
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!