Műszaki gondok a McLaren-Hondánál - F1VILÁG.HU

Műszaki gondok a McLaren-Hondánál

HIRDETÉS

Műszaki problémák miatt a garázsban töltötte abu dhabi tesztjének első délelőttjét a McLaren Forma-1-es csapata.


Műszaki problémák miatt a garázsban töltötte abu dhabi tesztjének első délelőttjét a McLaren Forma-1-es csapata.

A wokingi gárda korábban már egyszer kipróbált, Honda-motorral szerelt tesztautójával rótta volna ma a köröket a Yas Marina versenypályán, egy elektronikai probléma miatt azonban nem a tervek szerint indult a nap.

„Ismét ellenőrzünk néhány elektronikai problémát, mely főképp az akkumulátort érintheti – ez része annak, amit mi, a McLarennél építettünk” – mondta Eric Boullier versenyigazgató.

„Egyszerűen csak óvatosak akarunk lenni, hiszen ilyenkor legalább a kábelezés teljesen leéghet, sőt, az ECU is megsérülhet. F1-es autót üzemeltetni manapság nem olyan, mint a régi szép időkben, amikor egyszerűen csak beröffentették a motort.”

„Az, hogy 9-kor, 10-kor, 12-kor vagy 13 órakor hagyjuk el a garázst, nem számít.”

Boullier elárulta, a McLaren főképp a Honda-motor és az energia-visszanyerő rendszerek hatékonyságát és megbízhatóságát kívánja tesztelni Abu Dhabiban, a köridők tehát nem lényegesek a csapat számára.

„Rengeteg rendszerellenőrzést kell elvégeznünk, tehát lépésről-lépésre haladunk.”

A McLaren autóját egyébként a két nap során Stoffel Vandoorne terelgeti majd.

A legjobb köridő egyébként egyelőre a williamses Valtteri Bottas nevéhez fűződik Abu Dhabiban, előnye több mint 1 másodperc a mercedeses Nico Rosberg előtt.

Hirdetés

A teszten tiszteletét tette Sebastian Vettel is: a német ugyan még nem vezetheti a Ferrari versenyautóját, a maranellói gárda garázsában azonban már találkozott a csapat tagjaival.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!