Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Négyen is esélyesek a Toro Rosso üléseire

Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari mellett további két versenyző is esélyes arra, hogy 2012-ben a Toro Rosso színeiben rajthoz álljon a Forma-1-ben – árulta el a faenzai kiscsapatot irányító Franz Tost.


Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari mellett további két versenyző is esélyes arra, hogy 2012-ben a Toro Rosso színeiben rajthoz álljon a Forma-1-ben – árulta el a faenzai kiscsapatot irányító Franz Tost.

Lapértesülések szerint Jaime Alguersuarinak jó esélyei vannak arra, hogy megtartsa ülését a következő szezonra is, de Sebastien Buemi is mindent megtesz azért, hogy a Toro Rossónál maradjon 2012-ben.

Mindkét versenyző vállára komoly nyomás nehezedik, hiszen a Red Bull ifjú felfedezettje, Daniel Ricciardo feltehetően jövőre az olasz kiscsapatnál folytatja F1-es pályafutását, miután az energiaital-gyártó vállalat a szezon második felére befizette őt a Hispania alakulatához, hogy beleszokjon a királykategória világába.

Nem csak vele, hanem a World Series by Renault sorozat idei ezüstérmesével, Jean-Eric Vergnével is számol a Toro Rosso: Franz Tost állítása szerint döntés decemberben várható.

„Jean Eric is egyike a négy versenyzőnek – tehát vele, Buemivel, Alguersuarival és Ricciardóval számol a Red Bull a Toro Rosso jövő évi felállását illetően” – mondta a csapatfőnök a L’Equipe című francia napilapnak.

„Decemberben hozunk majd döntést, még minden teljesen nyitott, és Jean-Eric is egy lehetőség a 2012-es évre. Nagyon szeretem a vezetési stílusát. A World Series by Renault sorozatban már bizonyította képességeit és agresszivitását.”

Az osztrák szakember megerősítette továbbá, hogy egy másik francia versenyző, Charles Pic is tárgyalásban áll a csapattal, így a 21 éves versenyző jövőre akár a Toro Rosso tartalékosa is lehet.

„Tárgyalunk vele. Lehetséges, hogy Charles tesztelhet majd velünk egy napot a fiatal versenyzők számára kiírt tesztsorozat keretében, Abu Dhabiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!