Friss hírek

Nehéz helyzetbe került Pascal Wehrlein

Fotó: Sauber F1 Team

Igazán nehéz helyzetbe került Pascal Wehrlein, a német versenyző F1-es pályafutása ugyanis veszélyben – a Mercedes partnercsapatai elméletileg opciót jelenthetnek számára, ám a Williamsnek és a Force Indiának is 25 évnél idősebb versenyzőre van szüksége. Az ok prózai: a két csapat alkoholt reklámoz!

Wehrlein jelenleg a Sauber színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben, a svájci kiscsapat azonban jövőre már a Ferrari legfrissebb motorjait használhatja, a hírek szerint pedig a megállapodás részét képezi, hogy az istálló a következő idényben lehetőséget biztosít a Ferrari juniorjainak, Antonio Giovinazzinak, vagy Charles Leclercnek.

Emiatt pedig Wehrlein helye veszélybe került. A német pályafutását a Mercedes egyengeti, és bár a német istállónak vannak partnercsapatai az F1-ben, nem lesz könnyű helyet találni az ifjú versenyzőnek.

Egész egyszerűen azért, mert Wehrlein még csak idén lesz 23 éves, a Williams főszponzora, a Martini pedig ragaszkodik ahhoz, hogy legalább egyik versenyzője legalább 25 éves legyen. Márpedig a csapatnál biztos szerződéssel rendelkező Lance Stroll még csak 19.

Úgy tudni, a Force Indiánál hasonlóak a problémák: a csapatba sok pénzt fektet a Johnnie Walker, a vállalat pedig szintén idősebb versenyzőt szeretne a csapatnál tudni. Ráadásul a Force Indiánál az is bonyolítja a helyzetet, hogy a csapat a 2018-as idényre szeretné megtartani Esteban Ocont és Sergio Perezt is.

Wehrlein úgy fogalmazott, a Mercedesre támaszkodik ebben a kérdésben.

„Kizárólag a Mercedesre támaszkodom a jövőm megtervezésének kérdésében” – fogalmazott az ifjú német.

Wehrleinnak egyébként volt esélye korábban arra, hogy a Mercedes csapatánál versenyezzen a visszavonult Nico Rosberg helyett, a német istállónál azonban úgy tartották, még túl fiatal ahhoz, hogy a világbajnok csapatnál vezessen – így leigazolták Valtteri Bottast.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!