Nem a csapatoknak kellene dönteni a szabályokról - F1VILÁG.HU

Nem a csapatoknak kellene dönteni a szabályokról

Túl nagy beleszólásuk van a Forma-1-es csapatoknak a szabályalkotásba – ezt mondja Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója, aki szerint mihamarabb változásra van szükség.


Túl nagy beleszólásuk van a Forma-1-es csapatoknak a szabályalkotásba – ezt mondja Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója, aki szerint mihamarabb változásra van szükség.

Az F1-es versenyzők nemrég nyílt levélben követelték a sportág irányítási struktúrájának átalakítását, a sorozatos rossz döntésekkel ugyanis nem a megfelelő irányba halad a Forma-1.

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója egyetért a versenyzőkkel és azt mondja, amíg nem egy független szervezet írja a száguldó cirkusz szabályait, addig komoly nehézségekbe ütközik a Forma-1.

Amikor a szakembert arról kérdezték, a Forma-1 hogyan kerülhetné el az afféle lebőgéseket, mint amilyet nemrég szenvedett el az átalakított időmérővel, így felelt: „Azt gondolom, a Forma-1-et kellene megkérdezni, nem pedig a csapatokat. A problémák egy része, hogy a csapatok túlságosan is érintettek a döntéshozásban.”

„Én ezt úgy magyaráztam el a szponzoroknak, hogy amennyiben ez a futball volna, és azt mondanánk, ’rendben, új szabályokra van szükségünk, kérdezzük meg a csapatokat!’. Ha egy olyan csapatod van, melynek van egy borzasztóan rossz kapusa, és megkérdezzük, hogy milyen szélesek legyenek a kapuk, akkor ők azt válaszolják majd, hogy ’legyenek ilyen szűkek!”.

„Ha pedig egy profi kapussal rendelkező csapatot kérdezünk, ők azt fogják mondani, hogy legyenek jó szélesek! Nem a csapatokat kell megkérdezni. Ha van egy szolid irányvonal, mi, a csapatok csak követjük azt.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner tavaly úgy nyilatkozott, a Forma-1-nek egy független külsősre lenne szüksége ahhoz, hogy irányt mutasson a sportágnak. Symonds egyetért, szerinte is olyasvalaki kell, aki független az F1-es csapatoktól.

„Nincs egy olyan szervezet, amely független. Azt azonban nem szabad kijelentenünk, hogy minden rossz. A jelenlegi kormányzati rendszer – noha azt mondom, hogy a csapatokat nem szabadna ennyire bevonni – már nagyon régóta érvényben van, amióta én érintett vagyok a Forma-1-ben, biztosan.”

„Ez nem feltétlenül szörnyű, de ahogy a sport egyre professzionálisabbá válik, egyre több polarizált vélemény lát napvilágot. Van néhány csapat, mely rengeteg pénzzel rendelkezik, ők is akarnak bizonyos szabályokat. A túlélésért küzdő csapatok pedig más regulákat szeretnének. Az erősebb pedig nyer. Ha viszont lenne valaki, aki nem egy bizonyos csapatért kardoskodik, talán jobb lenne a helyzet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!