Nem rendeznek máshol versenyt a törölt Orosz Nagydíj időpontjában - F1VILÁG.HU

Nem rendeznek máshol versenyt a törölt Orosz Nagydíj időpontjában

Nem fogják más versennyel helyettesíteni a korábban már törölt Orosz Nagydíjat, így a 2022-es Forma-1-es világbajnoki sorozat 22 állomásból áll majd.

Oroszországban szeptember 23-25. között vendégeskedett volna a száguldó cirkusz mezőnye, a Forma-1 vezetősége azonban még hónapokkal ezelőtt bejelentette, az Ukrajnában kirobbant háború miatt sem idén, sem a jövőben nem látogatnak majd el Oroszországba.

Az idei szezonban rekordszámú, 23 nagydíjat rendeztek volna, és a Forma-1 vezetősége el is kezdett alternatív versenyhelyszínt keresni a 17. fordulónak: kezdetben Katart emlegették, mint lehetséges helyszínt, ahol tavaly először rendeztek F1-es futamot, az idei évre tervezett labdarúgó-világbajnokság miatt azonban a 2022-es szezonra nem terveztek királykategóriás versenyt. Felmerült továbbá a Hockenheimring, valamint a törökországi Istanbul Park neve is, végül azonban a királykategória vezetősége úgy döntött, az Orosz Nagydíj helyett nem rendeznek máshol versenyt.

Ennek legfőbb oka a világszintű infláció, illetve a drámaian megnövekedett szállítási költségek – márpedig csak úgy lehetett volna beiktatni egy másik helyszínt, ha az rentábilis a csapatok és a Forma-1 szempontjából is. Mindez azt jelenti, hogy akárcsak tavaly, idén is 22 nagydíjat rendeznek a száguldó cirkuszban. A 2022-es Forma-1-es versenynaptárat ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem rendeznek máshol versenyt a törölt Orosz Nagydíj időpontjában
Horner és felesége kéz a kézben érkeztek a bahreini paddockba
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!