Nem tudott inni a hőségben, több kilót fogyott Hamilton - F1VILÁG.HU

Nem tudott inni a hőségben, több kilót fogyott Hamilton

Elromlott Lewis Hamilton itatórendszere a Forma-1-es Francia Nagydíjon, így a Mercedes pilótája folyadék-utánpótlás nélkül teljesítette a szezon egyik legforróbb versenyét.

Váratlanul pozitívan alakult a Mercedes Forma-1-es istállója számára a Paul Ricard-i Francia Nagydíj, hiszen a csapat kiábrándító időmérős teljesítménye után Lewis Hamilton a dobogó második, George Russell pedig a harmadik fokára állhatott fel. Hamilton részéről különösen nagy eredmény ez, hiszen a verseny közben elromlott az itatórendszere, így a futam nagy részét folyadék-utánpótlás nélkül volt kénytelen teljesíteni.

 „Kemény verseny volt, mert nem tudtam inni. Ez egy óriási eredmény azt figyelembe véve, mekkora a hátrányunk ezekhez a srácokhoz képest. Megbízhatóság terén óriási munkát végzett a csapatom, ezért nagy elismerés jár mind a két gyárban dolgozóknak. Nélkülük nem tudtunk volna ma dobogóra állni. George is lenyűgöző munkát végzett.”

A futam nagy részét Hamilton magányosan töltötte, az élen álló Max Verstappenről egyre inkább lemaradt, az őt követő Sergio Perez pedig nem tudta felvenni vele a versenyt. Legnagyobb ellenfele a 30°C körüli hőmérséklet volt, ami az 55 °C-os aszfalthőmérséklet mellett vélhetően a duplájának tűnt. Elmondása szerint több kilogrammot fogyott a rajt és a cél között.

 „Nem figyeltem a súlyomat, de három kilogrammot el tudok képzelni. Alig várom, hogy megigyam az italomat” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!