Friss hírek

Norris: Ha a Mercedes erős a teszten, hihetetlen formában lehet az első versenyen!

A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris szerint egyértelmű, hogy a Mercedes nem mutatta ki a foga fehérjét az első előszezoni teszten, Barcelonában, arra azonban figyelmeztet, ha jónak tűntek a háromnapos gyakorláson, akkor számítani lehet arra, hogy „hihetetlen” formában lesznek majd az idény első versenyén.

Norris a legjobb idővel zárta az első barcelonai tesztnapot, az összesített eredményeket tekintve azonban a Mercedes pilótái végeztek az élen. A köridők persze a téli gyakorláson még nem túl reprezentatívak, sokkal többet számít az, hogy a csapatok mennyire tudták hatékonyan felhasználni a rendelkezésükre álló tesztnapokat.

A brit pilóta szerint lehetetlen még pontos erősorrendet felállítani, ám úgy érzi, ők elégedettek lehetnek az általuk elvégzett munkával.

Hirdetés
 

„A Mercedes soha nem tűnt jónak a teszteken, csak akkor, amikor megérkeztek az első versenyre. Ha jók a teszten, az azt jelenti, hogy talán hihetetlenek lesznek az első futamra!” – mondta Norris. „Úgy gondolom, mindenki a saját programját futotta. Eltérő üzemanyagmennyiségeket használtak, más motormódokat, és a többi.”

„Van ugyanakkor egy képünk. Azt hiszem, tisztességes helyzetben vagyunk. De a Ferrari nagyon jónak tűnt az első naptól kezdve. Mindannyiszor ott voltak az eredménytábla tetején, a hosszú etapos tempójuk pedig jónak tűnik. Szóval a Ferrari nagyon-nagyon erősnek néz ki. A Mercedes és a Red Bull is ott van velünk, és azt mondanám, egy kicsit előrébb járnak jelenleg.”

Norris azt mondja, hiába voltak meggyőzőek múlt héten, rengeteg téren kell fejlődést elérniük, hogy riválisaik szintjére kerüljenek.

„Úgy érzem, csapatként rengeteg a tennivalónk, ha harcolni akarunk velük, de ez várható volt szerintem. Szerintem elégedettek lehetünk azzal az autóval, amit pályára vittünk. Viszont látnunk kell, hogy sok dolog van, amin fejlődhetünk, hogy arra a szintre kerüljünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!