Friss hírek

Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Lando Norrist méltatta legutóbbi nyilatkozatában a McLaren Forma-1-es csapatát irányító Andreas Seidl. A brit pilóta idén a 7. helyen zárta az egyéni pontversenyt, főnöke elmondása szerint pedig sikerült újra sokat fejlődnie a kihívásokkal teli idény során.

A McLaren számára nem a várakozásoknak megfelelően alakult a 2022-es szezon: a nehéz idénykezdet után a csapat nem tudta megszerezni a konstruktőri pontverseny 4. helyét, miután alulmaradt az Alpine csapatával szemben, Norris viszont a három topcsapat versenyzői mögött, a 7. pozícióban zárta az idényt.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke azt mondja, Norris az idei évad során is folyamatosan tudott fejlődni, és rendkívül örül annak, hogy a brit tehetséget 2025 végéig még szerződés köti a csapathoz.

Hirdetés
 

„Voltak különféle dolgok az autóban mutatott nyers teljesítményt tekintve, amik nagyon lenyűgöztek engem, még ha az eredményekben ez nem is mindig volt látható, mivel egyszerűen nem voltunk annyira versenyképesek tavalyhoz képest” – mondta Seidl.

„Egyértelműen újabb lépést tett. Ha azt nézem, hogy hogyan áll hozzá a hétvégékhez, hogyan teljesíti az időmérőket, hogyan dolgozik a versenyeken – egyszerűen csak lenyűgöző, tudván, hogy mindössze a negyedik évét teljesítette a Forma-1-ben.”

„Ugyanakkor nyilvánvalóan az egy nagyon optimista külső, hiszen tudjuk, hogy sok van még benne, és tudjuk, hogy még sok-sok évig velönk marad – amit nagyszerű dolog tudni.”

A McLaren nehezen kezdte az idei szezont, hiszen a bahreini előszezoni teszten komoly technikai problémákkal szembesült, amiknek hatásait szinte egész évben érezte az istálló, hiába sikerült megoldani azokat. Seidl szerint Norris folyamatosan igyekezett motiválni a csapat tagjait, és igazi vezérként dolgozott.

„Igazán lenyűgöző volt látni azt, ahogy megbirkózott ezekkel a kihívásokkal csapattagként, hiszen az idei év több kihívást tartogatott, mint az elmúlt három szezon, amikor mindig sikerült előrelépéseket tennünk, és szerezni tudtunk néhány nagyszerű eredményt.”

„Tavaly nagyon fontos volt ő számomra is, főleg az idény elején, amikor nehezen kezdődött számunkra a bajnokság. Sokat segített engem a csapatvezetésben, mindig pozitív maradt, motivált mindenkit csapaton belül, hogy amilyen hamar csak lehet, vissza tudjuk küzdeni magunkat. Egyszerűen nagyon örülök annak, hogy még évekig velünk marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!