Norris megszabadulna az internetes trolloktól - F1VILÁG.HU

Norris megszabadulna az internetes trolloktól

HIRDETÉS
A tavalyi F1-es szezonzárót követően Nicholas Latifit ért támadások sokakat ráébresztettek arra a sporton belül, hogy tenni kell valamit a sértő, fenyegető magatartást tanúsító online kommentelők megfékezéséért.
Lando Norris, McLaren

Latifit az Abu Dhabi Nagydíj végén történt, a világbajnokság kimenetelét közvetett módon döntően befolyásoló balesete miatt találták meg sokat az online térben, a határokat nem ismerő, halálos fenyegetéseket is tartalmazó kommentárok miatt pedig a Williams pilótája egy időre hátat is fordított a közösségi médiának.

Nemcsak a Forma-1-ben, hanem szinte minden nagy sportban létező probléma, hogy a közösségi oldalaknak köszönhetően tulajdonképpen bárki szabadon írhat véleményt, akár privát üzenetben is a világsztároknak, s a gyakran mindenféle jó ízlést nélkülöző kritikák akár a sportolók önbizalmára, motivációjára is kártékonyan hathatnak. Pár hónapja például a magyar teniszező, Babos Tímea is nyilvánosság elé tárta az ismeretlen kommentelők részéről őt ért támadásokat és sérelmeket.

A közösségi oldalak jellege miatt nem egyszerű megoldást találni az ilyen zaklatások kiszűrésére, de az Abu Dhabiban történtek nyomán a Forma-1 is elkezdett dolgozni ezen az ügyön, állítja Lando Norris. Az ifjú brit közismert arról, hogy saját felületein szívesen társalog rajongókkal, ám az utóbbi időben neki is kezd elege lenni a kéretlen üzenetekből.

„Az F1-ben töltött első három szezonom során megtanultam, hogy vannak olyan emberek, akiknek nincs jobb dolguk, mint hogy másokat támadjanak, és ez az egyetlen tevékenység, amit kezdeni akarnak az életükkel. Egyszerűen csak rosszul esik ezt látni. Hogy hatással van-e rám? Egy kicsit igen, de remélhetőleg nem túlságosan” – idézi a Motorsport.com a McLaren versenyzőjét.

„Ami engem illet, mostanság inkább már viccesnek találom ezeket a megjegyzéseket és nevetni próbálok rajtuk, semmint hogy magamra vegyem, hiszen mást nem tudunk tenni ellenük. A saját munkámra, a köreimre kell figyelnem. Az olyan dolgokat pedig, amikre nincs ráhatásunk, kár a szívünkre venni. Remélem, hogy változni fog ez a helyzet, és egy bizonyos nívó alatt nem kell odafigyelnünk arra, hogy mások mit mondanak. A csapatunk és az F1 is nagy munkát fektet abba jelenleg, hogy javítson ezen a helyzeten és megszabaduljunk az ilyen emberektől.”

Latifi csapatfőnöke, Jost Capito elmondta, a decemberben történtek után ők is igyekeztek segíteni a biztonsági őröket is fogadó versenyzőjüknek a sérelmek feldolgozásában, és nem is siettették az online térbe való visszatérését, ám egyelőre korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre ebben a harcban. „A mentális segítségen túl nehéz többet nyújtani, nem igaz?” – állapította meg Capito.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!