Norris: „Nem túlzok, összesz*rtam magam!” - F1VILÁG.HU

Norris: „Nem túlzok, összesz*rtam magam!”

HIRDETÉS
Kis híján már a Német Nagydíj rajtja előtt összetörte versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapatának versenyzője, Lando Norris.
Lando Norris, McLaren MCL34

A fiatal pilóta végül műszaki hiba miatt nem ért célba Hockenheimben, ám elárulta, nem sokon múlt, hogy a rajtrácsra se tudjon felállni.

Norris ugyanis a rajtrácsra kivezető körén úgy döntött, ráhajt a pálya utolsó kanyarjaiban lévő bukótérre, amit gyorsulási versenyekre is használnak – így próbált információkat szerezni a tapadási viszonyokról, mely trükköt még Fernando Alonsótól lesett el.

„Az egyetlen dolog, ami hülyeség volt, és sok balesetet okozott, az a gyorsulási versenyeken használt bukótér. Én szerencsére a rajtrácsra vezető körömön próbáltam ki” – mondta a brit.

„Volt egy onboard-felvételünk, amit megnéztünk – egy mágikus kör Fernando Alonsótól, mikor még a Ferrarinál volt. És két kerékkel ráhajtott a kerékvetőre, illetve erre a bukótérre, és minden rendben volt.”

„Szóval épp mentem a rajtrácsra, ráhajtottam, és tényleg azt hittem, hogy már ott befejezem a versenyt, még mielőtt elkezdődne. Teljesen behúzott kuplung, kitekert kormány… nem túlzok, összesz*rtam magam! Azt gondoltam, ’baszki, ez nem lesz jó’. A srácok vártak rám, hogy odatoljanak a rajtkockámba, én pedig életemben nem ijedtem még meg ennyire.”

Norris azt mondja, a hibát igyekezett a maga javára fordítani később.

„Rögtön tudtam, hogy nem fogom megmondani másnak, hagyom, hogy ők is kipróbálják. De bárki, aki elkövetett egy kis hibát ott, egyszerűen elveszítette az autó hátulját, alulkormányzottá vált egy kicsit az utolsó két kanyarban, az autó pedig ráment erre az aszfaltra és csak csúszott… Olyan volt, mintha gyorsulna, nem lehetett mit tenni.”

„Őszintén szólva elég veszélyes, hiszen nem lassulsz a bukótérben. Elég tempósan érkezel, amíg neki nem mész valaminek. Nincs értelme még fékezni sem. Szóval szerintem ezen változtatni kell a következő alkalomra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!