Norris örül a sprintfutamos hétvégék átalakításának - F1VILÁG.HU

Norris örül a sprintfutamos hétvégék átalakításának

Örül a sprintfutamos hétvégék megreformálásának a McLaren Forma-1-es csapatának ifjú pilótája, Lando Norris.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, az idei szezonban várhatóan átalakítják a sprintfutamos versenyhétvégék lebonyolítását. A fő változás az lesz, hogy mostantól nem a szombati sprintfutam dönt a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről, hanem két különálló időmérőt tartanak majd.

Bár a szabályváltoztatást még nem hagyta jóvá a Motorsport Világtanács [WMSC], a csapatok állítólag egyhangúlag megállapodtak a módosításban. A szezon első sprintfutamos hétvégéjét tehát már az új formátum szerint rendezhetik meg április végén, Bakuban. A McLaren brit versenyzője, Lando Norris örül az újításnak, szerinte az mindenképpen jó, hogy teljesen különálló eseményként kezelik majd a szombati sprintet.

„Az, ami most van vasárnap a látványosság szempontjából, olyan jó, amilyennek lennie kell, és nem szeretném, hogy bármi is hatással legyen erre” – mondta a fiatal versenyző. „De az előző években alkalmazott sprintfutamos megoldás esetében az ember egy kicsit fél attól, hogy túl sokat akarjon az első napon, mert azzal könnyen tönkreteheti a vasárnapját.”

„Nem hiszem, hogy ennek így kellene lennie, sokkal inkább az lenne a lényeg, hogy további szórakozást nyújtsunk a nézőknek és a rajongóknak, akik egy extra versenyt nézhetnek meg.”

„Szóval várom a változtatást – Bakut pedig szeretem, egy remek pálya. Kemény és izgalmas hétvége lesz, pláne, hogy sprintfutamos. Soha nem tudhatjuk, mi történik, és ez mindig szórakoztató.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris örül a sprintfutamos hétvégék átalakításának
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!