Nyilatkozott Zanardi orvosa: a következő napok fontosak

Nottwil (SUI) 2nd August 2015. UCI Para-Cycling Road World Championship 2015 - Road race - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
Fotó: BMW Motorsport
Továbbra is súlyos, de stabil az állapota Alex Zanardinak – a háromszoros paralimpiai bajnok tegnap szenvedett súlyos balesetet, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Zanardi tegnap egy kerékpárversenyen vett részt Olaszországban, ahol egy lejtős szakaszon egy teherautó elé sodródott – az egykori CART-bajnokot súlyos arc- és fejsérülésekkel szállították kórházba, és azonnal megműtötték őt

A műtét rendben zajlott, állapota azonban továbbra is nagyon súlyos. A műtétet követően Zanardi orvosa, Dr. Giuseppe Olivieri nyilatkozott, és elmondta, egyelőre türelemre van szükség, egy hét vagy 10 nap is eltelhet addig, amíg fel tudják őt ébreszteni a mesterséges kómából. 

 „Nem látjuk, hogy milyen az idegrendszerének állapota, amíg fel nem ébred – ha felébred” – nyilatkozta a Zanardit operáló orvos, Olivieri. „A súlyos állapot azt jelenti, hogy ez egy olyan szituáció, amikor valaki meg is halhat. Ilyen esetekben a javulás időbe telik. Hirtelen is a legrosszabbra fordulhat a dolog. A műtét a tervek szerint zajlott. A kezdeti helyzet nagyon komoly volt.”

„A következő lépés az, hogy megpróbáljuk stabilizálni őt a következő egy hétben vagy 10 napban. Utána, ha jól mennek a dolgok, fel lehet ébreszteni, és újra megvizsgálni.”

Zanardi felesége, Daniela, illetve fia, Niccolo is a bajnok mellett van a kórházban. 

„Mint a feleségének is mondtam, ő olyan beteg, akit érdemes kezelni” – mondta az orvos azzal kapcsolatban, hogy jó esélyei vannak Zanardinak a javulásra. „Nem tudom, hogy hogy lesz holnap, egy hét múlva, vagy 15 nap múlva. De meggyőződésem, hogy kezelnünk kell őt.”

Sabino Scolletta, az intenzív osztály igazgatója hozzátette: „A helyzet egyértelműen kritikus az agyi sérülések szempontjából.” 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS