Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Nyilatkozott Zanardi orvosa: a következő napok fontosak

Továbbra is súlyos, de stabil az állapota Alex Zanardinak – a háromszoros paralimpiai bajnok tegnap szenvedett súlyos balesetet, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Zanardi tegnap egy kerékpárversenyen vett részt Olaszországban, ahol egy lejtős szakaszon egy teherautó elé sodródott – az egykori CART-bajnokot súlyos arc- és fejsérülésekkel szállították kórházba, és azonnal megműtötték őt

A műtét rendben zajlott, állapota azonban továbbra is nagyon súlyos. A műtétet követően Zanardi orvosa, Dr. Giuseppe Olivieri nyilatkozott, és elmondta, egyelőre türelemre van szükség, egy hét vagy 10 nap is eltelhet addig, amíg fel tudják őt ébreszteni a mesterséges kómából. 

 „Nem látjuk, hogy milyen az idegrendszerének állapota, amíg fel nem ébred – ha felébred” – nyilatkozta a Zanardit operáló orvos, Olivieri. „A súlyos állapot azt jelenti, hogy ez egy olyan szituáció, amikor valaki meg is halhat. Ilyen esetekben a javulás időbe telik. Hirtelen is a legrosszabbra fordulhat a dolog. A műtét a tervek szerint zajlott. A kezdeti helyzet nagyon komoly volt.”

„A következő lépés az, hogy megpróbáljuk stabilizálni őt a következő egy hétben vagy 10 napban. Utána, ha jól mennek a dolgok, fel lehet ébreszteni, és újra megvizsgálni.”

Zanardi felesége, Daniela, illetve fia, Niccolo is a bajnok mellett van a kórházban. 

„Mint a feleségének is mondtam, ő olyan beteg, akit érdemes kezelni” – mondta az orvos azzal kapcsolatban, hogy jó esélyei vannak Zanardinak a javulásra. „Nem tudom, hogy hogy lesz holnap, egy hét múlva, vagy 15 nap múlva. De meggyőződésem, hogy kezelnünk kell őt.”

Sabino Scolletta, az intenzív osztály igazgatója hozzátette: „A helyzet egyértelműen kritikus az agyi sérülések szempontjából.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!