Eifel Nagydíj
Nottwil (SUI) 2nd August 2015. UCI Para-Cycling Road World Championship 2015 - Road race - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
Fotó: BMW Motorsport
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nyilatkozott Zanardi orvosa: a következő napok fontosak

Továbbra is súlyos, de stabil az állapota Alex Zanardinak – a háromszoros paralimpiai bajnok tegnap szenvedett súlyos balesetet, jelenleg mesterséges kómában tartják.

Zanardi tegnap egy kerékpárversenyen vett részt Olaszországban, ahol egy lejtős szakaszon egy teherautó elé sodródott – az egykori CART-bajnokot súlyos arc- és fejsérülésekkel szállították kórházba, és azonnal megműtötték őt

A műtét rendben zajlott, állapota azonban továbbra is nagyon súlyos. A műtétet követően Zanardi orvosa, Dr. Giuseppe Olivieri nyilatkozott, és elmondta, egyelőre türelemre van szükség, egy hét vagy 10 nap is eltelhet addig, amíg fel tudják őt ébreszteni a mesterséges kómából. 

 „Nem látjuk, hogy milyen az idegrendszerének állapota, amíg fel nem ébred – ha felébred” – nyilatkozta a Zanardit operáló orvos, Olivieri. „A súlyos állapot azt jelenti, hogy ez egy olyan szituáció, amikor valaki meg is halhat. Ilyen esetekben a javulás időbe telik. Hirtelen is a legrosszabbra fordulhat a dolog. A műtét a tervek szerint zajlott. A kezdeti helyzet nagyon komoly volt.”

„A következő lépés az, hogy megpróbáljuk stabilizálni őt a következő egy hétben vagy 10 napban. Utána, ha jól mennek a dolgok, fel lehet ébreszteni, és újra megvizsgálni.”

Zanardi felesége, Daniela, illetve fia, Niccolo is a bajnok mellett van a kórházban. 

„Mint a feleségének is mondtam, ő olyan beteg, akit érdemes kezelni” – mondta az orvos azzal kapcsolatban, hogy jó esélyei vannak Zanardinak a javulásra. „Nem tudom, hogy hogy lesz holnap, egy hét múlva, vagy 15 nap múlva. De meggyőződésem, hogy kezelnünk kell őt.”

Sabino Scolletta, az intenzív osztály igazgatója hozzátette: „A helyzet egyértelműen kritikus az agyi sérülések szempontjából.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!