Friss hírek

Pályára rohanó tüntetőktől tart a rendőrség a Brit Nagydíjon

A brit rendőrség tudomása szerint tüntetők egy csoportja arra készül, hogy a pályára rohanva vasárnap megszakítja a Forma-1-es Brit Nagydíjat. Felhívták mindenki figyelmét arra, hogy ez egyszerre törvénybe ütköző és életveszélyes.

A szokásostól eltérő témájú hírek láttak napvilágot pénteken a brit F1-es szaksajtóban, a northamptonshire-i rendőrség információi szerint ugyanis egy csoport tüntetést tervez a vasárnapi Forma-1-es futam helyszínén, ahol vélhetően arra készülnek, hogy a pályára beszökve megszakítják a versenyt. A hatóság extra óvintézkedésekkel készül a hétvégére, Tom Thompson főnyomozó pedig a sajtón keresztül figyelmeztetett mindenkit a terv veszélyeire.

„Hiteles információval rendelkezünk arról, hogy tüntetők egy csoportja azt tervezi, megzavarja az eseményt és a verseny napján akár megszállja a pályát. Először is közvetlenül ehhez a csoporthoz fordulnék és határozottan megkérném őket, hogy ne sodorják veszélybe saját magukat, a versenyzőket, valamint a sportbírókat, az önkénteseket és a közönség tagjait. Egy versenypályára behatolni különösen veszélyes. Életeket sodor veszélybe, aki követi ezt a meggondolatlan tervet” – fogalmazott.

Hirdetés
 

Thomson azt ígéri, a hétvége során a szokásosnál is éberebbek lesznek.

„Extra erőforrásokat biztosítunk a versenyhétvége során arra az esetre, ha valaki figyelmen kívül hagyná a figyelmeztetést. A biztonsági intézkedések szigorúak, mint mindig. Bárkit elkapunk, aki azt gondolja, a versenyhétvégét kihasználva bűncselekményt követhet el” – tette hozzá a főnyomozó.

A pálya körül két évvel ezelőtt is hasonló események játszódtak le. A 2020-as Brit Nagydíjon a rendőrség négy tüntetőt tartóztatott le, akik a koronavírus miatt lezárt pályára beszökve az Extinction Rebellion csoport táblájával hívták fel magukra a figyelmet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!